Casado reclama mà dura a Sánchez contra Catalunya

El líder del PP dverteix el president espanyol que si no recorre ja les resolucions del Parlament al TC ho farà ell

El líder del PP, Pablo Casado, ha reclamat aquest dilluns al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que apliqui ja sis lleis per intervenir a Catalunya com a pas previ per a l’aplicació del 155. Es tracta, segons Casado, de la Llei de Seguretat Nacional per prendre les competències dels Mossos, la Llei d’estabilitat financera per intervenir els comptes del Govern, la d’Exteriors per tancar el Diplocat, la d’inspecció educativa per posar punt i final al que considera “adoctrinament”, la Llei de l’Audiovisual per “acabar amb la propaganda pública als mitjans de comunicació”, i la Llei penitenciària. “Són sis lleis que estan en vigor i que es poden aplicar ja, i si després cal aplicar el 155 no nomes no hi posarem impediments, sinó que estarem allà per donar suport”.

Publicitat

Caasdo també ha advertit el president del govern espanyol en funcions que si no recorre “ja” les resolucions del Parlament sobre la desobediència, la reacció a la sentència del procés i la sortida de la Guàrdia Civil a Catalunya ho farà el PP a través dels seus diputats i senadors. “Jo anuncio avui que després de 10 dies d’incompliment que calia recórrer al TC les resolucions del Parlament si no ho fa aquesta setmana ho farem nosaltres”, perquè “si no hi ha recurs i el TC no envia el requeriment a Torra no es pot aplicar el 155”.

En una entrevista a Esradio, Casado ha justificat el suposat gir al centre de la seva formació amb l’elecció de l’expresidenta del Congrés Ana Pastor com a número dos a Madrid. “Crec que és el que necessitem ara, perquè hi ha una crisi que ja està en marxa i cal anticipar perquè no ens passi com al 96 o el 2011”. Segons Casado, es tracta de donar “confiança i solvència” en gestió. Amb tot ha recordat que el PP “no facilitarà una investidura de Sánchez”. La seva oferta d’acord, ha apuntat, es limita al fet que el PSOE sí que doni suport a una investidura d’un president popular.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca