Podem acusa Sánchez d'”incendiar més” Catalunya

Montero assegura que no els costarà negociar una coalició amb Més País després del 10N

Publicitat

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha acusat el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, d'”incendiar més” la situació a Catalunya en amenaçar amb una possible aplicació de l’article 155 de la Constitució i ha assegurat que pretén “robar vots” a Cs.

“No serveix de res aplicar el 155, només per incendiar més la situació de Catalunya i robar vots a Cs”, ha criticat Montero aquest divendres en una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, en la qual ha assenyalat que suspendre l’autonomia catalana seria una “gran irresponsabilitat” de Sánchez.

“Quan parla del 155 no està pensant en Espanya i que pugui ser una solució a Catalunya, ho fa pensant en termes electoralistes per atreure els votants de Cs”, ha denunciat la dirigent de Podem, que insisteix que “no solucionarà res”.

En aquest sentit, ha reiterat el rebuig de la formació morada a l’aplicació de l’article 155 i ha titllat de contradictori el PSOE, que durant la campanya electoral d’abril mantenia que no l’aplicaria. “No l’hem defensat mai, ni ho ho farem ara”, ha assegurat.

Publicitat

“No ens costarà negociar amb Más País”

D’altra banda, la dirigent de Podem ha assegurat que a la formació morada no li costarà negociar una coalició amb el PSOE i el partit d’Íñigo Errejón, Més País, després de les eleccions del 10 de novembre per formar un govern progressista.

“Nosaltres no tindrem problemes per negociar una coalició amb Més País si té representació parlamentària i forma part d’un intent d’acord amb els progressistes”, ha manifestat Montero, que ha al·legat que a Podem no li costa negociar amb els partits.

“Crec que no ens costarà negociar amb Errejón, ni ens costa negociar amb els partits, el que ens està costant és negociar propostes polítiques”, ha assenyalat la dirigent de Podem, en referència a la negociació d’investidura fallida amb el PSOE després dels comicis del 28 d’abril.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes