La pensió mitjana de les dones autònomes catalanes és un 30% inferior a la dels homes

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La pensió mitjana de les dones autònomes a Catalunya el 2018 va ser de 578 euros, la qual cosa suposa un 70% de la dels homes, de 824 euros, i el 83,6% de la pensió mitjana total, segons dades publicades pel Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (Ctesc).

La diferència de gènere en les pensions s’explica, principalment, per les de jubilació, que compten amb la quantia mitjana amb més diferència entre homes i dones: 875 euros per a ells i 647 per a elles, ha informat el Ctesc aquest divendres en un comunicat.

L’ens atribueix aquesta diferència a la participació en el mercat de treball entre dones i homes, i especialment en el cas de les dones grans per comptar amb trajectòries més irregulars i, per tant, amb cotitzacions més baixes.

El 2018, el nombre total de pensions contributives del Règim Especial de Treballadors Autònoms (Reta) –que suposen el 18,4% del total de pensions contributives a Catalunya– va ser de 317.627, el 68,3% dels quals són de jubilació, a la comunitat catalana.

- Publicitat -

L’estudi observa que el 54% de les pensions del Reta són percebudes per una dona, mentre hi ha més homes en les pensions de jubilació i incapacitat permanent, en les quals representen el 56% i el 67,6%, respectivament.

Autònoms

El Ctesc també destaca que la pensió mitjana del Reta el 2018 va ser de 691,5 euros, la qual cosa suposa un 37% més baixa que la del règim general, que és d’1.110,3 euros.

Les pensions del Reta de més de 1.600 euros només representen el 2,1% del total, davant del 21,7% de les pensions del règim general.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca