El Cicle C del Dart festival es celebrarà a tots els Caixaforums de la península

El cicle, creat per a divulgar la creació i l'art contemporani a través del cinema documental, projectarà alguns dels títols més interessants dels últims anys centrats en els grans artistes

Publicitat

Dart Festival, el primer festival de cinema documental sobre art contemporani a Espanya, en col·laboració amb CaixaForum, organitzen Sala C: Cinema, Creació i Art Contemporani, un nou cicle de documentals sobre art i creació contemporània. Sala C se celebrarà del 4 d’octubre de 2019 al 29 de maig de 2020 en els CaixaForum de Barcelona, Sevilla, Zaragoza, Madrid, Lleida, Tarragona i Girona.

Sala C, que s’emmarca a CaixaForum Found!, el segell de “la Caixa” que aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada a un públic inquiet, és una cita mensual per als amants del cinema i de l’art.

El cicle, creat per a divulgar la creació i l’art contemporani a través del cinema documental, projectarà alguns dels títols més interessants dels últims anys centrats en grans artistes i figures clau, les seves vides, els seus processos creatius i les històries que hi ha darrere de les seves obres, així com en disciplines afins com el col·leccionisme, l’arquitectura, la fotografia, el disseny, l’urbanisme i la moda.

Fins a gener de 2020, Sala C projectarà els següents documentals:

Publicitat

“A Bigger Splash” (1974, restaurada el 2019 – GB)

Un documental de culte que és la biografia semificcionada de la dolorosa ruptura de David Hockney amb el seu company Peter Schlesinger. Realitzat el 1974 per Jack Hazan i avui remasteritzat en 4K, aquest documental es va convertir en autèntic pioner pel seu tractament de temes LGTBQ i per la visió brillant de la vida i obra en el moment àlgid de Hockney.
Projeccions: Madrid 4/10/19, Zaragoza 18/10/19.

“El espíritu de la pintura” (2017 – ES)

Aquest documental d’Isabel Coixet plasma la conversa que estableix Cai Guo-Qiang, el primer artista viu a exposar en el Museu del Prado, amb els seus admirats Mestres: el Greco, Velázquez, Goya… guiat pel procés d’inspiració i producció per a la seva exposició en la pinacoteca madrilenya, inaugurada a finals d’octubre de 2017. Un somni que l’artista perseguia des de feia temps.
Projeccions: Sevilla 25/10/19, Zaragoza 22/11/19, Madrid 29/11/19.

“Peggy Guggenheim – Art Addict” (2015 – els EUA)

Aquest documental se centra en Peggy Guggenheim, un personatge que no només es va avançar al seu temps sinó que va ajudar a definir-lo. Hereva de la fortuna de la seva família i figura central en el moviment de l’art modern, va mantenir una de les col·leccions més importants d’art modern, ara consagrada en el seu palau venecià, mentre lluitava contra la tragèdia personal.
Projeccions: Sevilla 8/10/19, Zaragoza 20/12/19, Madrid 20/12/19.

“The Man Who Stole Banksy” (2018 – els EUA / IT)

El 2007, Banksy i el seu equip van entrar a Belém i en els territoris ocupats de Palestina per a fer una de les seves obres d’art: un mural d’un soldat israelià demanant els seus papers a un ruc. El taxista local Walid va tallar la paret per a vendre-la al millor postor. El documental, narrat per Iggy Pop, segueix el viatge d’aquest gran tros de ciment des dels polsosos carrers de Belém fins a les cases de subhastes occidentals.
Projeccions: Sevilla 29/11/19, Zaragoza 17/01/20, Madrid 24/01/20.

Pròximament s’anunciaran més documentals que es projectaran en Sala C a partir de gener de 2020 i també es donarà a conèixer la programació de Sala C en els centres CaixaForum de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

Tota la programació a www.dart-festival.com/sala-c

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca