eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Iglesias posa un mirall davant de Sánchez amb Catalunya

  Retreu al president del govern espanyol que competeixi amb Casado i Rivera sobre qui és més "bèstia" respecte a Catalunya

  El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha retret al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que competeixi amb Pablo Casado i Albert Rivera sobre qui és més “bèstia” respecte al tema de Catalunya. En una entrevista a RNE, Iglesias ha considerat que el debat sobre el 155 són “focs artificials de campanya” i ho atribuït al gir cap a la dreta del PSOE per “caçar votants” de Cs a les eleccions del 10 de novembre. “Sánchez tracta d’assemblar-se el més possible a Cs i PP en el content d’una sentència que pot generar crispació”, ha afegit. Una posició de Sánchez que, segons Iglesias, incomoda al PSC.

  Iglesias ha defensat que la qüestió de Catalunya “no es resol amb eslògans i competint amb Casado, Rivera i Abascal a veure qui és més dur, sinó amb diàleg”. A més, ha augurat que a Catalunya no es tornarà a escenaris d’unilateralitat i de desobediència i deslleialtat institucional. “Ho sap Torra i ho sap Sánchez. Però com que estem en campanya, treuen el tema de Catalunya perquè no es parli de l’atur o de la reforma laboral”, ha argumentat.

  Publicitat

  “Crec que hi ha molta gent que no és idiota. El debat del 155 i sobre qui és més bèstia sobre Catalunya té a veure amb el fet que no es vol parlar de temes rellevants”, ha conclòs.

  Preguntat per si està disposat a tornar-se a retirar per facilitar un acord de governabilitat després de les eleccions del 10-N, Iglesias ha respost que no perquè “seria una falta de respecte als votants”. I ha emmarcat la seva decisió del juliol a una “situació excepcional”.

  I sobre un cara a cara amb Iñigo Errejón, que es presentarà a les eleccions amb un partit propi, Iglesias ha descartat aquesta possibilitat argumentant que no es volen prestar a un “morbo mediàtic”. De totes maneres, s’ha mostrat partidari que Errejón participi als debats de candidats durant la campanya electoral.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca