El Primavera Sound es reafirma en la programació paritària

El Parlament aplaudeix l’aposta i les raons del festival per incrementar notablement la presència de dones

Els responsables del festival Primera Sound han exposat als grups parlamentaris catalans les raons que els van empènyer a oferir en la darrera edició el primer cartell paritari d’un gran esdeveniment musical, amb un 50,7% d’artistes dones. “Després de vint anys d’història som conscients que som un aparador”, ha indicat el codirector Alberto Guijarro, sobre la voluntat d’oferir una millor “fotografia” de la societat, els gustos i els interessos de la joventut actual. “Ens vam adonar que era possible, i no calia esperar”, ha afegit. Tots els grups presents aquest dimecres a la comissió de Cultura del Parlament han aplaudit la iniciativa del festival i han animat els seus responsables a mantenir aquest rumb, la qual cosa han confirmat des del certamen assegurant que la línia engegada “ja no té retorn”.

Publicitat

Marta Pallarès, responsable de premsa internacional del Primavera Sound, ha assegurat als diputats que “la responsabilitat i el repte” és seguir amb la línia de programació (paritària) engegada l’any 2020 (aleshores, amb un 30% de dones al cartell) i “especialment des del 2019”.

“Que et puguis passejar pel fòrum i ni t’adonis que qui hi ha sobre l’escenari és un home o una dona”, aquesta és “la nova normalitat”, ha dit recordant el lema de la passada edició, un leitmotiv que hauria de ser “el primer i darrer any que se’n parli”, ha desitjat.

En qualsevol cas, i al marge del percentatge concret d’artistes homes i dones, la “línia engegada ja no té retorn”, ha confirmat Pallarès.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes