Tothom condemna l’agressió a la periodista de Telecinco

Representants de tot l'arc polític català defensen l'exercici lliure del periodisme al carrer

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el líder de Cs, Albert Rivera; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el president del PP català, Alejandro Fernández, han condemnat aquest dimecres l’agressió a una periodista durant la cobertura de la manifestació per l’1-O a Barcelona.

En diferents missatges a Twitter recollits per Europa Press, els líders polítics han coincidit a fer costat a la periodista Laila Jiménez i a rebutjar aquestes agressions, unes queixes a les quals també s’han afegit els regidors de Barcelona Josep Bou i Manuel Valls, i la diputada de Cs al Congrés Inés Arrimadas.

Colau ha dit que tots són corresponsables de promoure el respecte, mentre que Rivera assenyala els “radicals separatistes” per agredir, assetjar i increpar la reportera.

“Fer això a una treballadora amb un micro al carrer és d’energumen. Portis la bandera que portis al coll. Ja n’hi ha prou”, ha escrit Rufián, i Iceta ha qualificat els fets d’inacceptables.

Publicitat

Alejandro Fernández també ha mostrat el seu suport a la periodista: “T’asseguro que no tots els catalans som uns pocavergonyes com els que avui t’han agredit”, i Valls ha defensat que la llibertat de premsa és sagrada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes