Canvis a la Fundació Vila Casas

Àlex Susanna serà el nou director d'art de la fundació d'art

Dilluns al vespre, durant la inauguració de la nova presentació del fons de pintura del Museu Can Framis, Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas, acompanyat del director general, Joan Torras Ragué, va fer públic el nomenament del nou director d’art de la Fundació Vila Casas que serà l’escriptor i comissari, Àlex Susanna Nadal.

Publicitat

Àlex Susanna, curador de la mostra Maillol Horvat que es va inaugurar el dijous passat als Espais Volart, s’incorporarà a la direcció artística de la FVC a partir del mes de novembre d’aquest any. El traspàs entre els dos directors es portarà a terme fins a finals d’any i, a partir del 2020, Susanna encapçalarà la direcció artística mentre que Bosch seguirà desenvolupant aquells projectes iniciats per ella i previstos pel 2020 i 2021.

Aquestes han estat les paraules d’Àlex Susanna: “Assumeixo la direcció de la Fundació Vila Casas com un magnífic repte per intensificar la doble aposta per l’art català modern i contemporani que des dels seus inicis s’ha dut a terme des dels diversos espais expositius de la Fundació, i amb la voluntat que cada cop més funcionin com autèntics vasos comunicants.

De la mateixa manera, m’agradaria fer de Can Framis i dels Espais Volart un dels principals epicentres de la vida cultural barcelonina, en què tant l’exposició permanent com les temporals es complementin amb tota mena d’activitats culturals adreçades a tots els públics, que contribueixin a situar l’art i la cultura al centre del model de ciutat que volem.”


Àlex Susanna (Barcelona, 1957) és escriptor, gestor cultural i comissari d’exposicions. Fundador i director de Columna Edicions i de Columna Música (1985-1999), ha dirigit la Fundació Caixa Catalunya a La Pedrera (2004-2011), l’Institut Ramon Llull (2011-2016) i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (2016-2017).

Ha comissariat exposicions de Maillol a la Kunsthal de Rotterdam (2012) i al Museu Marès (2015), Daniel Enkaoua al Museu de Montserrat (2016) i Francesc Todó a la Fundació Vila Casas (2017). Actualment poden veure’s les exposicions “Rodin-Maillol, cara a cara” al Museu Rigau de Perpinyà, “De Rousseau a Séraphine: els grans mestres de l’art naïf” al Museu Maillol de Paris, “Pintar (a) Menorca” al Museu Diocesà i “Maillol Horvat”, als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, totes elles comissariades per Susanna. També ha estat comissari de l’Any Guinovart (2018).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca