Els estudiants de la UB-Raval demanen “no doblegar-se davant els partits del 155”

En una concentració al porxo de la facultat, el SEPC defensa que ''la resistència'

Publicitat

Desenes d’estudiants del campus del Raval de la Universitat de Barcelona (UB) s’han concentrat aquest dimarts al matí al porxo de la facultat per commemorar el segon aniversari de l’1-O. Els estudiants han llegit un manifest on han reivindicat ”lluitar incansablement” per assegurar que els resultats del referèndums es facin ”efectius”. Segons els estudiants, la resistència no es pot fer ”doblegant-se davant els partits del 155” ni tampoc pactant renúncies que perjudiquin ”a les que tant hem lluitat”. Per això, fa una crida a la mobilització ”des dels carrers” i augura ”temps de lluita” fins que ”no hi hagi amnistia i la República Catalana sigui efectiva per tenir ”el control”.
Des del col·lectiu d’estudiants, es considera que els ”embats repressius” de l’Estat són cada vegada ”més forts” i veuen que la resposta també ”ha de ser-ho” perquè defensen que ”sense la independència no deixarà d’haver-hi preses polítiques catalanes”. Intueixen, pel contrari, que n’hi haurà més i posen d’exemple el ”desplegament de la maquinària repressiva” amb les detencions de la setmana passada.

Des de SEPC, ”la cohesió” com a poble, la cultura i la llengua només es podrà mantenir quan ”ens desfem” de l’Espanya que nega les ”arrels i la història” i vol ”trencar” l ‘escola catalana. Pel sindicat, l’amenaça de l’Estat utilitza la suspensió de l’autonomia, el bloqueig a les institucions i als serveis públics per ”fer por”, però asseguren que és justament ”la plena sobirania” el motiu pel qual es lluita.

Els estudiants recorden que durant l’1-O de fa dos anys es va demostrar la ”clara necessitat” de la independència catalana, i recorden que va ser fruit de la feina ”incansable” del poble treballador català. A més, recalquen que es va poder viure la violència dels cossos policials i ”l’odi de l’espanyolisme més ranci”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca