Celaá contradiu Sánchez

"No es donen les circumstàncies per aplicar el 155"

Publicitat

La ministra portaveu i ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha assegurat que ara com ara “no es donen les circumstàncies” per aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, però ha advertit que un govern en funcions pot activar-lo en cas que es vulneri la llei.

“No es tracta que estigui més a prop el moment de l’aplicació, es tracta d’aplicar el que calgui en cada moment i ara com ara no es donen les circumstàncies, a més la sentència del Tribunal Constitucional ens va exposar amb detall quina era la metodologia per aplicar-lo i en quins casos”, ha insistit Celaá.

Coincidint amb el segon aniversari de l’1-O, la ministra ha explicat als mitjans de comunicació que si “es malmet l’interès general” d’Espanya, el Govern de Pedro Sánchez aplicarà el 155 i ho farà seguint la sentència del Tribunal Constitucional en què “està tot explicat per saber quan aplicar-lo”.

“Tenim la sentència i tenim l’article de la Constitució que ens diu que si es vulnera la llei serà quan s’aplicarà”, ha reiterat Celaá que ha tornat a insistir que “no ens trobem en aquest cas”, tot i que “efectivament” l’executiu ho estudiarà “si és necessari”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca