Catalunya és líder en l’arribada de turistes estrangers

Publicitat

Catalunya se situa al capdavant del conjunt d’Espanya com la primera destinació de turistes estrangers després d’atreure un total de 13,6 milions de visitants fins l’agost, un 0,7% més que en els vuit primers mesos de l’any passat, segons les dades provisionals de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Catalunya també és la comunitat autònoma líder quant a la despesa acumulada dels turistes estrangers, amb un 23,6% del total, d’acord amb l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) que també ha publicat aquest dimarts l’INE.

Els turistes que van visitar Catalunya van augmentar un 4,3% la seva despesa durant els vuit primers mesos, fins als 15.129 milions d’euros, amb una despesa mitjana per turista de 1.179 euros (+5,2%) i una despesa mitjana diària de 175 euros (+8,3%).

El conjunt d’Espanya va superar els 58 milions de turistes internacionals en els vuit primers mesos de l’any, un 1,5% més que en el mateix període del 2018, i la despesa dels turistes internacionals va arribar als 64.124 milions d’euros, amb un increment del 3,2%.

Publicitat

Només durant el mes d’agost, van visitar Espanya 10,1 milions de turistes internacionals, un 0,5% menys que durant el mateix període de l’any passat, que van efectuar una despesa d’11.765 milions d’euros, un 2,7% més.

La despesa mitjana per turista durant el vuitè mes de l’any va ser de 1.162 euros, amb un repunt anual del 3,2%, mentre que la despesa mitjana diària va créixer un 4,7%, fins als 146 euros.

De gener a agost, el Regne Unit, amb 12,65 milions de turistes, es va mantenir com el primer mercat emissor, amb un 1,8% menys de visitants respecte al 2018. El va seguir França, amb 8,1 milions de turistes i un descens del 2,1%, i Alemanya, amb 7,7 milions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca