Torrent condemna la “banalització” del terrorisme per motius “purament electoralistes”

"Quan els representants del poble es falten al respecte, degraden la institució i ofenen el conjunt de la ciutadania"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha condemnat la “banalització” del terrorisme per motius “purament electoralistes”, després del tens debat de política general al Parlament, on la líder de Cs, Lorena Roldán, va ensenyar una fotografia de l’atemptat d’ETA a Vic relacionant la violència amb l’independentisme. “Els catalans hem plorat massa vegades les conseqüències salvatges del terrorisme com per acceptar que algú intenti associar-lo a un moviment cívic, pacífic i democràtic com l’independentisme”, ha explicat en un article d’opinió a ‘La Vanguardia’, per afegir després que “no tot s’hi val”. Torrent també ha demanat “recuperar els matisos” i fer política “pensant més en els propers anys que ens els retuits d’aquesta tarda”.

El president del Parlament ha situat l’independentisme com un moviment pacífic i ha assegurat que si algú utilitza la violència per defensar les seves idees “no només no els tindrà al costat, sinó que els trobarà de cara”.

Pel que fa a la situació viscuda al Parlament, Torrent ha lamentat que la societat catalana “no es mereix aquesta imatge”. “Quan els representants del poble es falten al respecte, degraden la institució i ofenen el conjunt de la ciutadania”, ha explicat, i ha avisat que mentre ell sigui president “no hi haurà lloc per als insults, el menyspreu o la calúmnia” a la cambra.

En aquest sentit, Torrent també ha apuntat que cal una reflexió sobre si té sentit “prioritzar l’impacte ràpid per sobre de la profunditat, l’estridència sobre el raonament o l’espectacle sobre el rigor” i ha demanat reivindicar “l’empatia” com a “valor fonamental” en democràcia.

- Publicitat-

Breus

La Covid-19 afecta més a les zones més pobres de Barcelona

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) revela que els districtes de la...

El Fase Cultura a Lleida tanca el cap de setmana amb més èxit d’assistència

La Paeria ha organitzat aquest estiu una seixantena d'activitats culturals, gratuïtes amb reserva prèvia, en el marc del 'Fase Cultura'. Aquest cap de setmana...

Aquestes són les mesures amb les quals es fara la verema DO Empordà

La Denominació d'Origen (DO) Empordà afronta la seva verema més "especial" per la situació sanitària generada per la covid-19. Els cellers de la comarca...

Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Ecologistes de Catalunya denuncia "passivitat" del Govern davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia "després de la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca