Cs vol treure a Torra de la presidència pel seu suport als CDR

JxCat, sobre la moció de censura: "L'activitat parlamentària no ens fa por, ens fa por els que la volen bloquejar"

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, plantejarà a l’executiva del partit presentar una moció de censura contra el president del Govern, Quim Torra, pel seu suport als set membres dels CDR empresonats aquesta setmana. Així ho ha explicat ella mateixa en una atenció als mitjans davant dels jutjats de Sabadell, l’escenari de la manifestació multitudinària que va reclamar l’alliberament dels independentistes detinguts aquest dissabte. Roldan ha argumentat que s’ha de “fer fora” un president que “aplaudeix” i “defensa” persones acusades de terrorisme. “Hem viscut una setmana negra a Catalunya”, ha assegurat la portaveu dels taronges, que ha considerat que “mai” s’havia vist una situació semblant a Catalunya tot i que l’independentisme ja havia comès accions “molt greus”. Preguntada per si té suports suficients per tirar endavant la moció a l’hemicicle, ha assegurat que s’ha d’anar “pas a pas” i primer debatre la proposta al comitè executiu del partit.

Publicitat

D’altra banda, ha considerat que la candidatura de la CUP a les eleccions del 10-N “són unes primàries per triar el nou líder dels comandos separatistes”.

JxCat respon

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha respost davant una moció de censura de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que l’activitat parlamentària no els fa por. “El que ens fa por és els que volen bloquejar l’activitat parlamentària i els que flirtegen amb el 155 amenaçant amb tancar el Parlament”, ha afegit en una roda de premsa des del Parlament. En la mateixa línia, el portaveu de JxCat a la cambra catalana, Eduard Pujol, ha demanat a Cs que s’estalviï la moció de censura si la seva voluntat és “menystenir i devaluar” la imatge del Parlament. “Si darrere aquesta iniciativa hi ha la voluntat de buscar 15 segons més de telediario, se la poden estalviar”, ha conclòs.

Eduard Pujol ha preguntat també si darrere la iniciativa de Cs hi ha la voluntat de “continuar cridant o de fer parlamentarisme”. “Es diu Parlament perquè venim a parlar, altres es pensen que venen a un cridament perquè només desprestigien”, ha afegit Borràs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes