Cs vol treure a Torra de la presidència pel seu suport als CDR

JxCat, sobre la moció de censura: "L'activitat parlamentària no ens fa por, ens fa por els que la volen bloquejar"

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, plantejarà a l’executiva del partit presentar una moció de censura contra el president del Govern, Quim Torra, pel seu suport als set membres dels CDR empresonats aquesta setmana. Així ho ha explicat ella mateixa en una atenció als mitjans davant dels jutjats de Sabadell, l’escenari de la manifestació multitudinària que va reclamar l’alliberament dels independentistes detinguts aquest dissabte. Roldan ha argumentat que s’ha de “fer fora” un president que “aplaudeix” i “defensa” persones acusades de terrorisme. “Hem viscut una setmana negra a Catalunya”, ha assegurat la portaveu dels taronges, que ha considerat que “mai” s’havia vist una situació semblant a Catalunya tot i que l’independentisme ja havia comès accions “molt greus”. Preguntada per si té suports suficients per tirar endavant la moció a l’hemicicle, ha assegurat que s’ha d’anar “pas a pas” i primer debatre la proposta al comitè executiu del partit.

Publicitat

D’altra banda, ha considerat que la candidatura de la CUP a les eleccions del 10-N “són unes primàries per triar el nou líder dels comandos separatistes”.

JxCat respon

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha respost davant una moció de censura de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que l’activitat parlamentària no els fa por. “El que ens fa por és els que volen bloquejar l’activitat parlamentària i els que flirtegen amb el 155 amenaçant amb tancar el Parlament”, ha afegit en una roda de premsa des del Parlament. En la mateixa línia, el portaveu de JxCat a la cambra catalana, Eduard Pujol, ha demanat a Cs que s’estalviï la moció de censura si la seva voluntat és “menystenir i devaluar” la imatge del Parlament. “Si darrere aquesta iniciativa hi ha la voluntat de buscar 15 segons més de telediario, se la poden estalviar”, ha conclòs.

Eduard Pujol ha preguntat també si darrere la iniciativa de Cs hi ha la voluntat de “continuar cridant o de fer parlamentarisme”. “Es diu Parlament perquè venim a parlar, altres es pensen que venen a un cridament perquè només desprestigien”, ha afegit Borràs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca