Celáa tanca la porta a Cuixart

La ministra portaveu en funcions qualifica "d'ocurrència" la petició del PP, que vol que Sánchez deixi pas a un altre candidat

Publicitat

La ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, ha tancat la porta a la petició de reunió que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet a Pedro Sánchez perquè inclogui l’entitat en la ronda de trobades que està portant a terme amb entitats socials per actualitzar el programa electoral. Des de la presó, Cuixart argumenta que és l’entitat socio cultural més antiga d’Espanya, amb 58 anys i 175 socis. Celáa, en canvi, entén que no té res a veure amb les trobades que estan realitzant des de la setmana passada amb col·lectius feministes, ecologistes o de l’educació, entre d’altres. “No té cap connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem fent”, ha declarat després de valorar la trobada que han fet amb el sector de l’educació. Sobre la petició del PP de designar un candidat alternatiu a Sánchez per desbloquejar la situació ha dit que és una “ocurrència”.

En una carta des de Lledoners, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb ell i que inclogui l’entitat en la seva ronda de consultes. En la missiva, el president d’Òmnium, pres preventiu des del 16 d’octubre de 2017, assegura voler explicar-li en persona “l’abast de l’afirmació ‘Ho tornarem a fer'” que va fer davant del Tribunal Suprem. “En ella hi ha, de manera nítida, una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret a l’autodeterminació per part de la ciutadania”, argumenta. A més, també demana que l’executiu espanyol que es constitueixi derogui la ‘llei mordassa’.

Però des de la Moncloa no estan contemplant aquesta petició. Ho ha verbalitzat la ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, que ha dit que aquesta petició de Cuixart “no té connexió” amb les trobades que estan fent amb entitats que representen els sis principals eixos que el PSOE vol impulsar si governa. Per tant, res apunta que Sánchez hagi de variar agenda per trobar-se amb el president d’Òmnium.

Aquest dimarts, després de trobar-se amb entitats feministes i col·lectius ecologistes, el president en funcions i la mateixa Celáa s’han trobat amb cinc sindicats, dues representants d’associacions de pares i mares i dues d’estudiants, a banda de vuit representants de la comunitat educativa. Posteriorment, el president Sánchez farà el mateix amb entitats que lluiten contra la despoblació al món rural. “Volem seguir amb l’estratègia nacional davant del repte demogràfica, està dins l’agenda del canvi i implica tots els ministeris”, ha dit Celáa.

Publicitat

La ministra portaveu i també d’Educació, Isabel Celáa, ha dit que les peticions que els han fet els col·lectius educatius han de servir per “actualitzar” l’agenda en matèria educativa. Algunes entitats catòliques s’han queixat perquè no se’ls ha convocat i Celáa ha argumentat que era “un acte de partit” però que escoltarien totes les veus com a govern.

“Ocurrències del PP”

Celáa també ha qualificat “d’ocurrència” la proposta del PP que demana a Sánchez que deixi pas a un altre candidat per superar el bloqueig a la seva investidura. “Ha estat el PSOE amb Sánchez al capdavant qui ha tingut el suport majoritari de la societat espanyola i farem un govern amb el PSOE com a base fonamental i com a Sánchez liderant el canvi”, ha remarcat.

Insisteix que la política migratòria és comú

Preguntada per què el govern espanyol va acollir l’Aquarius quan va arribar al govern i ara no ho fa amb l’Open Arms, Celáa ha insistit que la política migratòria ha de ser comú a la UE. “Volem que sigui responsabilitat de la Unió Europea en el seu conjunt, que sigui conscient que és la seva responsabilitat”, ha dit en la línia del que ja va remarcar el ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, des de València el dilluns.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes