L’alcaldessa de Sabadell respecta les desicions judicials que han portat a set CDR a presó

Fa una crida a totes les forces polítiques per "rebaixar la tensió" i decideix ajornar el ple ordinari previst per l'1-O

Publicitat

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, remarca que l’empresonament dels set CDR detinguts dilluns és una “decisió judicial” i adverteix que cal “deixar actuar la justícia i la policia en el marc d’un Estat de dret”. Amb tot, Farrés ha expressat el seu respecte envers la “presumpció d’innocència” i la seva solidaritat amb les famílies dels sabadellencs presos a Soto del Real. La batlle ha fet aquestes declaracions després d’una Junta de Portaveus extraordinària que s’ha celebrat aquest divendres i en què s’ha acordat suspendre la sessió del ple ordinari prevista per l’1-O. “Hem pres la decisió després dels fets de les darreres hores”, ha apuntat la batlle, que ha demanat a totes les formacions amb representació a l’Ajuntament que contribueixin a “rebaixar la tensió” a la ciutat.

Marta Farrés ha reconegut que la detencions i empresonament dels set CDR investigats per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls, han provocat una escalada de “tensió” a Sabadell.

La batlle ha expressat el seu respecte envers les decisions judicials i ha lamentat la situació. “No m’agrada que passin coses d’aquesta mena, però crec que s’ha de deixar actuar la justícia i la policia en el marc d’un Estat de dret com el nostre”. Alhora ha advertit que existeix “presumpció d’innocència” i ha manifestat la seva solidaritat envers les famílies.

Ajornat el ple previst per l’1-O

Publicitat

L’alcaldessa n’ha parlat després d’una Junta de Portaveus extraordinària que s’ha celebrat aquest divendres i en què s’ha decidit ajornar el ple corresponent al mes d’octubre que precisament estava previst per l’1-O.

“Hem pres la decisió arrel dels fets de les últimes hores i veient que a la ciutat tenim un clima de cada cop més tensió”, ha apuntat la batlle que ha assenyalat que aquest és “un gest polític” que fa el govern municipal per intentar calmar els ànims.

“Crec que tots els partits hauríem de posar el seu gra de sorra”, ha afegit Farrés que ha advertit que aquesta és una responsabilitat “col·lectiva” i no només de l’executiu local perquè Sabadell s’ha convertit en “l’epicentre de moltes coses”.

En els darrers dies, ERC, La Crida per Sabadell i JxCat, han expressat el seu desacord envers la data fixada per aquesta sessió del ple que finalment tindrà lloc dimecres 3 d’octubre a les cinc de la tarda.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca