El Saló Eròtic presenta una programació “més educativa, feminista i inclusiva”

Se celebra del 3 al 6 d'octubre al Pavelló Olímpic Vall d'Hebron

El Saló Eròtic de Barcelona 2019, que se celebra del 3 al 6 d’octubre al Pavelló Olímpic Vall d’Hebron, presenta enguany una programació “més educativa, feminista, inclusiva i oberta”. S’han programat més de 100 sessions formatives, espais de consciència del cos, exposicions, col·loquis, tallers i conferències, sessions de microteatre, sexshop interactiu i una zona sensorial que inclou experimentació ASMR, que posa el focus en altres formes de plaer relacionades amb els sentits auditius i visuals. Una de les novetats serà que l’espectador podrà escollir un recorregut dins del Saló en línia amb les seves expectatives i interessos, i hi haurà espectacles catalogats com ‘slow sex’ que oferiran un sexe més conscient i reflexiu, com ha indicat el saló en un comunicat.
El Saló ha explicat que presenta i materialitza un nou model iniciat el 2018 “més feminista, inclusiu, obert, reflexiu i entretingut enfocat a oferir una visió global i evolutiva de la sexualitat, especialment respecte a rols de gènere i diversitat sexual”.

Publicitat

El lema del Saló d’enguany és ‘Hem de parlar’ i inclou una temàtica marcada per una profunda reflexió sobre el futur i la llibertat, sota la direcció creativa i de continguts de Carles Valdés, qui ha dirigit els vídeos promocionals dels darrers anys i que aquest any dirigirà per primer cop el Saló juntament amb Juli Simón.

Enguany s’amplia l’oferta de formació amb unes aules formatives que ja es van iniciar la passada edició. Hi haurà més de 100 sessions formatives, entre tallers, conferències, col·loquis i sessions experimentales, guiades per sexòlegs i psicòlegs relacionats amb la sexualitat com, entre d’altres, Montse Iserte, directora pedagògica del Saló; Esther Sánchez, Luís Pardo, Mistress Minerva, Núria López, Jordi Oller, Verónica García, Marta Galobarde, Helena Delort, Àurea Gómez, Christian Andara, Isis Lakini, Alberto Moral i la pròpia Noemí Casquet, portaveu del Saló Eròtic de Barcelona 2019. També hi haurà xerrades de projectes com Somos Peculiares o Hello Nipple i taules rodones obertes sobre génere i sexe amb Alba Riera, Penelope, Tacones, Adan Roda, Jordi Chicletol, Jossy Jaycoff i Enzo Fontcuberta.

Les temàtiques de les xerrades tractaran sobre la sexualitat dels fills, les tendències sexuals, el poliamor, el control de l’ejaculació precoç o els dolors menstruals, fins a sessions de sex coaching o empoderament sexual i xerrades informatives i tallers pràctics sobre el punt G, el fetitxisme, l’ejaculació femenina, el sexe hipnòtic, els marges del plaer, el plaer anal, el sexe tàntric, els jocs entre parelles o els límits del BDSM, entre altres. També hi haurà xerrades i debats sobre com influeix el ‘porno’ en les relacions sexuals i en la sexualitat dels joves.

Els espectacles en viu aprofundiran, com s’ha explicat en el comunicat, en la qualitat artística i la representació de sexualitats diverses amb la novetat de tenir una direcció artística coordinada pel propi Saló i comissariada per l’actriu i directora Sílvia Rubí. S’introduiran espectacles slow sex, que aposten per “un sexe més conscient, íntim i reflexiu”.

Totes les representacions en viu oferiran una mirada més inclusiva, feminista i tindran representació tots els gèneres i es combinaran amb altres disciplines artístiques com l’acrobàcia, la dansa, contes eròtics, espectacles de màgia, acrobàcia, ‘pole dance’ o ‘bodypaint’.

‘Tunnel Art’

Una gran novetat serà la presència d’experiències artístiques com la instal·lació artística ‘Tunnel Art’, comissariada pel dissenyador Javier Fernández, que inclou la participació de diversos artistes de diferents disciplines com Alexia Sayago, Alicia Meléndez, Júlia de Paz, Raffaele Sarcina, Cristina Augé, Manel Rubiales o Raquel Eme; una zona d’experimentació sensorial ASMR que presentarà als assistents altres formes de plaer, relacionats directament amb els plaers auditius i visuals.

També hi haurà quatre sessions de microteatre creades en exclusiva per la directora Alix Gentil i pensades per provocar la reacció del públic i fer-li reflexionar des de la proximitat i la complicitat. Les quatre peces, ‘Sex mirror’, ‘Rutinaaa’, ‘Me gusta como Luces’ i ‘En la punta de lengua’, es podran veure durant vàries sessions durant els quatre dies del Saló.

El Saló Eròtic comptarà amb 40 expositors relacionats amb la sexualitat i l’erotisme, des de llibres de literatura eròtica, joguines sexuals, cosmètica, roba, llenceria, sabates o mobles de BDSM.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes