El PSC intenta frenar una proposta de resolució sobre l’autodeterminació i la desobediència

Els socialistes consideren que hi ha apartats del text que són "inconstitucionals" i que "contravenen resolucions del TC"

Publicitat

El PSC ha presentat una petició de reconsideració perquè no s’admeti a tràmit una proposta de resolució que ha presentat la CUP per l’acord per l’autodeterminació i l’amnistia, en el marc del debat de política general i que s’ha de votar aquest dijous a la tarda. Els socialistes reclamen a la Mesa que no admeti a tràmit dos dels paràgrafs del text dels anticapitalistes perquè consideren que és “inconstitucional” i que “contravé resolucions del TC”. En una, es demana que el Parlament reconegui que Catalunya va exercir el dret a l’autodeterminació l’1-O “en un marc d’amenaces i de repressió exercides per l’Estat abans, durant i després”. En aquest sentit, apunten que en lloc de perseguir “els culpables d’aquella violència, s’ha empresonat i forçat a l’exili a moltes de les responsables d’un referèndum legítim i legal”.

També demanen que es descarti l’apartat on els cupaires demanen que la cambra catalana rebutgi les imposicions “antidemocràtiques” de les institucions de l’Estat, en especial del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem. “Com a conseqüència, el Parlament afirma la legitimitat de la desobediència civil i institucional, com a instruments en defensa d’aquells drets civils, polítics i socials que puguin ser lesionats”, apunta el text.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca