El PP admet que el projecte independentista és “per desgràcia, exitòs”

"Els constitucionalistes hauríem de tenir també una guia, un full de ruta, i creiem que Espanya Suma és un instrument adequat"

Publicitat

El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha plantejat aquest dijous emular l'”èxit” de l’independentisme i crear un full de ruta compartit a Catalunya entre partits constitucionalistes -en concret, els populars i Cs- sota l’eina Espanya Suma.

En una entrevista a Los Desayunos de TVE que ha recollit Europa Press, Fernández ha explicat que el nacionalisme català ha tingut una estratègia en els darrers anys, des del “programa 2.000 de Jordi Pujol, que és un procés de construcció nacional que s’inicia a partir de l’any 89 i que, en molts aspectes, ha estat, per desgràcia, exitós”.

“Els constitucionalistes hauríem de tenir també una guia, un full de ruta, i creiem que Espanya Suma és un instrument adequat”, ha conclòs.

Ha explicat que no deixaran de plantejar la possibilitat de presentar-se conjuntament a les eleccions del 10 de novembre –el termini per presentar una coalició expira el 29 de setembre i el de llistes, el 7 d’octubre–, tot i que reconeix que no hi ha res que indiqui que Cs canviarà d’opinió d’aquí al tancament de les candidatures.

Publicitat

“Estem parlant d’una fórmula que no és una qüestió de curt termini ni tampoc una simple unió de partits de centredreta. És una opció que persegueix, sobretot a Catalunya, la unitat constitucionalista i un programa d’acció conjunta”, ha expressat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca