Alejandro Fernández considera “absurda” la idea que Espanya és una dictadura

Rebutja un "155 preventiu" i l'amnistia per als processats per l'1-O

Publicitat

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha rebutjat una amnistia per als encausats per l’1-O perquè “pretén traslladar la idea que Espanya és una dictadura” i, segons ha afegit, “és una idea absurda”. En una entrevista a TVE, s’ha referit d’aquesta manera a l’aposta de JxCat, ERC i la CUP per aquest instrument, tal com han registrat en una proposta de resolució conjunta en el marc del debat de política general. D’altra banda, sobre l’aplicació del 155 a Catalunya, tal com proposa una resolució de Cs, Fernández ha defensat que el “155 preventiu no existeix”. Segons el líder dels populars a Catalunya, el que ha de fer el govern espanyol és analitzar les actuacions i traslladar un requeriment en el moment que detecti irregularitats.

Fernández ha considerat que la menor mobilització de l’independentisme ha coincidit amb els seus líders polítics processats i ha conclòs que quan s’aplica la llei de manera “rigorosa”, al final és “pedagògica”. La gran incògnita en el moment actual és, segons el líder dels populars, si la menor mobilització coincidirà amb la “radicalització de determinats grups” d’aquest moviment.

El president del PPC ha insistit en defensar la fórmula d’Espanya Suma a Catalunya. No es tracta, segons ha dit, d’una proposta a curt termini sinó que persegueix a Catalunya la unitat del constitucionalisme i un programa conjunt. En aquest sentit, ha posat d’exemple que el nacionalisme ha tingut una estratègia en els darrers anys i ha conclòs que cal que el constitucionalisme tingui un full de ruta compartit.

Pel que fa a l’aplicació del 155 a Catalunya, Fernández ha afirmat que està perfectament tipificat a la Constitució i ha recordat els passos que s’han de seguir. “El que ha de fer el govern espanyol és analitzar les actuacions i, en el moment que vegi irregularitats, traslladar un requeriment”, ha afegit.

Publicitat

“El 155 preventiu no existeix. Una altra cosa es que si veiem un incompliment flagrant, no ens tremolarà el pols. Creiem que hem de ser rigorosos amb aquesta qüestió”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca