Sánchez evidencia davant l’ONU que Espanya no té una democràcia consolidada

Assegura que amb l'exhumació de Franco "avui hem tancat simbòlicament el cercle democràtic"

Publicitat

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha reivindicat davant l’Assemblea General de les Nacions Unides l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos avalada pel Tribunal Suprem (TS). En la seva intervenció, ha assegurat que és una “victòria de la democràcia espanyola” i ha afegit que “s’ha tancat simbòlicament el cercle democràtic”. “Avui tanquem un capítol obscur de la nostra història i comencem les tasques per treure les restes del dictador Franco d’on ha reposat immoralment durant massa temps”, ha defensat es de Nova York. D’altra banda, Sánchez ha anunciat que Espanya aportarà 200 MEUR als Objectius de Desenvolupament Sostenible per lluitar contra el sida, la tuberculosi i la malària.

Segons Sánchez, “els espanyols van escollir pau, llibertat i democràcia, i amb aquestes eines es seguirà construint el futur”. Unes paraules que ha pronunciat davant les Nacions Unides hores després que el Suprem hagi avalat l’exhumació de Franco i el trasllat de les restes del dictador al cementiri del Pardo.

El president espanyol en funcions també ha dedicat part de la seva intervenció a refermar el seu compromís per assolir la “neutralitat climàtica” el 2050 d’una “manera justa, solidària i eficient” amb l’objectiu de reduir les emissions el 2030 fins al 55% respecte als nivells del 1990. A més, ha anunciat que Espanya contribuirà amb 150 MEUR al Fons Verd del Clina en els pròxims quatre anys i que aportarà dos milions d’euros al fons d’adaptació en el marc de la Convenció del Clima.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes