Quasi el 18% dels catalans considera “just” l’empresonament dels presos polítics

El 68,6% el considera injust

Publicitat

El 68,6% dels catalans considera que l’empresonament dels presos sobiranistes i la situació dels dirigents independentistes que són a l’estranger és injust, segons l’enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat recollida per Europa Press.

L’enquesta es va dur a terme entre el 3 i 25 de juny amb una mostra de 1.200 persones entrevistades i compta amb un marge d’error del 2,83.

A la pregunta sobre si “considera que és just l’empresonament i l’exili de polítics catalans”, el 68,6% contesta ‘no’, el 17,9% ‘sí’, el 9,9% ‘no ho sap’ i el 3,6% ‘no contesta’.

Aquesta enquesta també reflecteix que el 64,1% dels enquestats creuen que la ciutadania de Catalunya ha vist reduïdes aquest any les seves llibertats individuals i els seus drets fonamentals.

Publicitat

Quan han estat preguntats per aquesta qüestió, el 26% contesta que no han vist reduïdes les seves llibertats i drets, mentre que el 8,8% ‘no ho sap i l’1,2% ‘no contesta’.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca