El pla del PSOE per utilitzar Franco en campanya electoral

Calvo avança que intentaran accelerar l'exhumació del dictador tot i l'oposició de la família Franco

Publicitat

El Govern intentarà exhumar les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i enterrar-los de nou en el panteó del cementiri de El Pardo Mingorrubio on rau la seva esposa “abans de la campanya electoral”, ha anunciat aquest dimarts la vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo.

En declaracions a la Cadena Ser recollides per Europa Press, Calvo ha subratllat la importància que el Tribunal Suprem, amb la seva decisió d’aquest dimarts, presa per unanimitat, hagi donat “la raó” al procediment iniciat pel Govern per exhumar Franco i que es va topar amb una oposició fèrria per part de la família, que va emprendre una batalla legal que ha perdut al Suprem.

I és que la Sala contenciosa administrativa del Suprem ha avalat per unanimitat la decisió del Govern de Pedro Sánchez i rebutjat íntegrament el recurs presentat per la família.

L’alt tribunal ha donat a conèixer avui només la decisió sobre aquest assumpte, que amb prou feines li ha suposat una hora de deliberació als sis magistrats que componien la Sala.

Publicitat

Els Franco s’hi oposen i reclamaven que, en tot cas, la reinhumació es produeixi a la Catedral de l’Almudena, on van comprar una cripta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes