Dimarts 25 Febrer, 2020

Un país d’incompetents

Primer semblava que això de les urnes no els agradava gaire, però finalment s’hi ha aficionat. Espanya torna a eleccions, i no pas per gust de la majoria, sinó més aviat per la incompetència política d’aquells que en teoria saben fer-ne. I dic en teoria perquè a Espanya la política ha estat sempre fàcil, o governaven uns amb majoria o altres, així que això dels consensos els quedava lluny. Però quan la cosa s’ha posat complexa, no ha quedat ni un sol home d’estat capaç d’afavorir l’estabilitat.

Com a persona que es defineix a si mateixa com a independentista, podríem debatre si aquest escenari afavoreix els interessos de l’alliberació nacional. Segur que trobaríem arguments a favor o en contra en funció de si s’és més partidari de la unilateralitat o el diàleg, però ara això no importa.

El que em motiva a escriure aquestes línies, és l’elevat nivell d’incompetència dels dirigents del PSOE, partit que tot i ser en teoria d’esquerres, actualment és el màxim exponent de l’Ibex. Un partit plegat de barons i baronesses amb interessos totalment contraris als que haurien d’estar perseguint. Elefants agafats a les cadires i al sou capaços de renunciar a tot ideal per mantenir el poder. I així estem.

   

No han volgut ni mirar a la cara a Podemos en cap moment, mentre a la vegada els acusaven de ser els culpables de la falta de govern. Van fer campanya assegurant ser el front democràtic contra la dreta, i s’han mort de ganes de pactar-hi. Havien de ser la solució a Catalunya, i estem a dues setmanes de conèixer la sentència que criminalitzarà l’exercici de drets fonamentals.

I així estem, davant d’un nou escenari polític generat per la ineptitud d’uns poc però que afectarà a una població sencera. De tot plegat i per a no ser tan negatiu, espero només que l’independentisme pugui seguir consolidant-se a l’àrea metropolitana. Tenint en compte la baixada de pantalons dels comuns a Barcelona pactant amb Valls i el ridícul del PSOE, la bona gent d’esquerres catalanista pot veure lògic fer el salt i votar partits independentistes, un fet que ja va notar-se força a les passades municipals.

Que no tinguéssim ganes d’eleccions no vol dir que ara les hàgim de deixar passar com si res, així doncs, a les urnes.

Fes-te subscriptor

Compromís amb el periodisme sense embuts

Tot el suport econòmic que rep Revista Mirall és imprescindible per mantenir viu el projecte, ara ja pots fer-te subscriptor des de només 2€/mes

6,472FansM'agrada
1,099SeguidorsSeguir
15,737SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca