Una trentena de parades omplen el passeig de Gràcia a la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

El folklore català i Care Santos protagonitzen la 68a edició de la mostra

La 68a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ha arrencat aquest divendres amb 35 parades que ompliran el passeig de Gràcia fins al 6 d’octubre. La mostra, considerada la fira de llibres més antiga d’Europa, compta amb l’exposició ‘Les publicacions del folklore a Catalunya’, que explora el llegat d’Aureli Capmany, Joan Amades i Ramon Violant a través de documents com fotografies, llibres, cartells i diversos utensilis. La figura homenatjada per la fira en aquesta edició, i que s’ha encarregat de fer el pregó, és l’escriptora Care Santos, que ha explicat a l’ACN que, com a persona “bibliòmana” que és, visita el certamen des de fa “molts anys”. “A la fira s’ha d’anar amb temps i amb ganes de remenar i de fer nosa”, ha expressat.

Publicitat

El passeig de Gràcia, des de la plaça de Catalunya i fins al carrer del Consell de Cent, serà l’escenari de la 68a edició de la fira, que aproparà al públic llibres antics, rars i d’ocasió. Aquest any, s’estrenen amb parades la llibreria Llera Pacios, de Madrid; la Dolce Vita, de Barcelona, i L’Illa del tresor, de Premià de Mar.

A banda, el 3 d’octubre a la tarda es podrà veure una conferència a càrrec de Montserrat Garrich a l’espai de l’exposició. Amb el títol ‘Aureli Capmany i les publicacions del folklore a Catalunya’, la xerrada busca repetir l’èxit d’assistents que van tenir les diverses activitats que la fira va organitzar per primera vegada l’any anterior.

Marçal Font, vocal del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, ha explicat a l’ACN que l’organització espera acabar l’edició amb bons resultats “si les manifestacions i el temps” la respecten. “Es respira bon ambient i els escriptors estan esperançats”, ha apuntat.

Care Santos, l’escriptora homenatjada

Font ha posat en valor la trajectòria de Care Santos i ha celebrat la seva elecció com a homenatjada i pregonera d’aquesta edició. “És assídua del mercat de Sant Antoni, amiga de molts bons llibreters i una gran divulgadora del món del llibre vell”, ha destacat.

Al seu torn, Santos ha expressat que és “un privilegi” i “un goig” per ella rebre aquesta distinció. “Soc molt usuària de la fira, cada any m’hi perdo, i ara he vingut amb un altre rol, que és un rol fantàstic”, ha subratllat l’escriptora.

Tret de sortida a la fira

Durant la inauguració de la mostra, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha recordat les seves primeres visites a la fira, als anys setanta, com a estudiant de Filologia Clàssica, i ha assegurat que sempre l’ha freqüentada. També han participat de l’acte el director de promoció de Sectors Culturals de l’ICUB, Esteve Caramés; la presidenta de la fira, Patricia Carmiño, i l’autora del cartell d’aquesta edició, Mar Arza.

En acabar el pregó, Care Santos ha fixat la placa amb el seu nom al peu del monument al llibre de Joan Brossa, situat a la vorera central de la Gran Via amb cantonada al passeig de Gràcia, com han fet fins ara tots els pregoners de la mostra.

La fira es podrà visitar de dilluns a divendres de 10.00h a 20.30h i diumenges i festius d’11.00h a 20.30h.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca