Dimecres 27 Maig, 2020

Una trentena de parades omplen el passeig de Gràcia a la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

El folklore català i Care Santos protagonitzen la 68a edició de la mostra

Més llegits

El Parlament podrà investir a distància

JxCat, ERC i la CUP tiraran endavant conjuntament la reforma del reglament del Parlament després que aquest dilluns s'hagi...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la...

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien...

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de...

Forn destaca la hipocresia de Marlaska amb l’excap de l’operatiu policial de l’1-O

L'exconseller de l'Interior Joaquim Forn ha acusat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'actuar contra Diego Pérez de los...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La 68a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ha arrencat aquest divendres amb 35 parades que ompliran el passeig de Gràcia fins al 6 d’octubre. La mostra, considerada la fira de llibres més antiga d’Europa, compta amb l’exposició ‘Les publicacions del folklore a Catalunya’, que explora el llegat d’Aureli Capmany, Joan Amades i Ramon Violant a través de documents com fotografies, llibres, cartells i diversos utensilis. La figura homenatjada per la fira en aquesta edició, i que s’ha encarregat de fer el pregó, és l’escriptora Care Santos, que ha explicat a l’ACN que, com a persona “bibliòmana” que és, visita el certamen des de fa “molts anys”. “A la fira s’ha d’anar amb temps i amb ganes de remenar i de fer nosa”, ha expressat.

El passeig de Gràcia, des de la plaça de Catalunya i fins al carrer del Consell de Cent, serà l’escenari de la 68a edició de la fira, que aproparà al públic llibres antics, rars i d’ocasió. Aquest any, s’estrenen amb parades la llibreria Llera Pacios, de Madrid; la Dolce Vita, de Barcelona, i L’Illa del tresor, de Premià de Mar.

A banda, el 3 d’octubre a la tarda es podrà veure una conferència a càrrec de Montserrat Garrich a l’espai de l’exposició. Amb el títol ‘Aureli Capmany i les publicacions del folklore a Catalunya’, la xerrada busca repetir l’èxit d’assistents que van tenir les diverses activitats que la fira va organitzar per primera vegada l’any anterior.

Marçal Font, vocal del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, ha explicat a l’ACN que l’organització espera acabar l’edició amb bons resultats “si les manifestacions i el temps” la respecten. “Es respira bon ambient i els escriptors estan esperançats”, ha apuntat.

Care Santos, l’escriptora homenatjada

Font ha posat en valor la trajectòria de Care Santos i ha celebrat la seva elecció com a homenatjada i pregonera d’aquesta edició. “És assídua del mercat de Sant Antoni, amiga de molts bons llibreters i una gran divulgadora del món del llibre vell”, ha destacat.

Al seu torn, Santos ha expressat que és “un privilegi” i “un goig” per ella rebre aquesta distinció. “Soc molt usuària de la fira, cada any m’hi perdo, i ara he vingut amb un altre rol, que és un rol fantàstic”, ha subratllat l’escriptora.

Tret de sortida a la fira

Durant la inauguració de la mostra, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha recordat les seves primeres visites a la fira, als anys setanta, com a estudiant de Filologia Clàssica, i ha assegurat que sempre l’ha freqüentada. També han participat de l’acte el director de promoció de Sectors Culturals de l’ICUB, Esteve Caramés; la presidenta de la fira, Patricia Carmiño, i l’autora del cartell d’aquesta edició, Mar Arza.

En acabar el pregó, Care Santos ha fixat la placa amb el seu nom al peu del monument al llibre de Joan Brossa, situat a la vorera central de la Gran Via amb cantonada al passeig de Gràcia, com han fet fins ara tots els pregoners de la mostra.

La fira es podrà visitar de dilluns a divendres de 10.00h a 20.30h i diumenges i festius d’11.00h a 20.30h.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El PP escalfa la insubordinació de la Guardia Civil

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si la...

S’acaben les franges horàries i es regularà l’accés a les platges en la fase 2

El govern espanyol ha publicat un decret al Butlletí Oficial de l'Estat que elimina les franges horàries dels nens i dels adults en fase...

L’informe del 8-M de la Guardia Civil accentua el seu caràcter manipulador contra la dissidència

La Guàrdia Civil va alterar la declaració d’un testimoni a l’informe sobre el 8-M que va entregar a la jutgessa que investiga el cas....

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca