Junqueras i Romeva volen tornar a encapçalar la candidatura d’ERC a les generals

Junqueras diu que mai ha estat tan convençut com ara que la independència "és inevitable"

El president d’ERC, Oriol Junqueras, en presó provisional pel procés, ha sostingut aquest divendres que es posa “a la disposició del partit, de la ciutadania i de la causa de la llibertat” per tornar a encapçalar la candidatura d’ERC a les eleccions generals, com va fer en la passada convocatòria.

Publicitat

“Us vull anunciar que em poso a disposició (…). Ho faig acompanyat una vegada més de l’amic Raül Romeva –també a la presó–, que es torna a posar al servei del país per liderar la candidatura d’ERC al Senat”, ha escrit Junqueras en una carta dirigida a la seva militància a la que ha tingut accés Europa Press.

I ha afegit: “Han de saber que combatrem la repressió fins al final. No desapareixerem, no ens cansarem i no ens pararem mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem”.

El líder republicà ho diu pocs dies després de la celebració del Congrés Nacional d’ERC on va ser reelegit president, una jornada que considera que ha revalidat la confiança de la militància cap a ell i el seu projecte per tercera vegada, un suport que assegura que li omple d’energia per continuar.

“ERC surt reforçada i amb la confiança per iniciar un període de lideratge del moviment que permeti traçar un consens estratègic i una acumulació de forces, que ens ajudi a avançar conjuntament”, ha seguit el líder republicà.

A més, ha assegurat que mai havia estat tan convençut com ara que la independència “és inevitable”, i ha exposat que el partit és una eina al servei del país i que com més fort sigui, millor per al projecte comú de la república catalana, en les seves paraules.

Amb aquest anunci, és pràcticament un fet que tots dos siguin els cap de llista d’ERC el proper 10-N, quedant pendent que la proposta rebi un aval de la militància, encara que fonts d’ERC consultades per Europa Press estan convençudes que així serà, després que Junqueras obtingués gairebé el 90% del suport el diumenge per liderar l’Executiva Nacional del partit.

Una sortida democràtica

Davant l’anunci de noves eleccions generals, Junqueras ha criticat “l’arrogància, la irresponsabilitat, i sobretot la immaduresa democràtica del sistema polític espanyol”, que al seu judici han portat cap a la repetició electoral.

“Ningú com ERC ha demostrat la fermesa i la coherència al mateix temps. Malgrat la repressió, vam continuar estenent la mà al diàleg, perquè sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya”, ha resolt el líder republicà des de la presó de Lledoners (Barcelona).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes