Dimecres 23 Octubre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Nova fita del sector agroalimentari català: ja suposa el 19,42% del total de l’Estat

  Han augmentat un 4,02% en valor i un 1,7% en volum en el primer semestre d'aquest 2019

  Les exportacions agroalimentàries catalanes han augmentat un 4,02% en valor i un 1,7% en volum en el primer semestre d’aquest 2019 pel que fa al mateix període de l’any passat, cosa que suposa un 19,42% del total de l’Estat, segons les dades provisionals de Datacomex, la base de dades del comerç exterior europeu.

  Segons ha informat Prodeca en un comunicat aquest dijous, els sectors que més creixen en valor són el càrnic (10,74%), que es beneficia de la demanda de la Xina, i el de multiproducte (5,90%), si bé també destaquen, però per sota de la mitjana, el sector de la fruita i de l’horta (3,68%) i el de cereals, molineria i llavors (2,94%).

  Pel que fa als principals mercats de destinació, França, Itàlia, Alemanya, Portugal i el Regne Unit es mantenen al capdavant, i destaca el creixement de la Xina, on les exportacions agroalimentàries catalanes han repuntat un 58,29% en valor.

  A més a més, Catalunya ha incrementat les exportacions agroalimentàries al Japó, que és el setè mercat de destinació, en un 7,98%, i a Taiwan, on ho ha fet en un 30,69%.

  Els Estats Units se situen com a vuitè mercat amb un increment de l’1,27%, i a Llatinoamèrica destaca Mèxic amb una pujada del 4,43%, alhora que també estan creixent de manera significativa alguns països africans com la República Democràtica del Congo (188%), Kènia (152%), Senegal (98%) i Nigèria (80%).

  A més a més, Catalunya ha aconseguit per primera vegada el superàvit comercial amb una taxa de cobertura del 101,09%, cosa que suposa que les exportacions de productes agroalimentaris (4.964 milions d’euros) són lleugerament superiors a les importacions (4.911 milions).

  El volum exportat de productes agroalimentaris en els últims 10 anys ha augmentat un 45,08%, i el valor ho ha fet en un 64,76%, i els productes agroalimentaris de Catalunya que s’estan pagant millor són els cereals (+48,33%), llavors oleaginoses (+28,75%), cafè, te i espècies (+18,06%), conserves de fruita i hortalisses (+17,18%), productes de molineria (+11,29%), carn (+7,03%), làctics (+5,80%), articles de confiteria (+4,23%) i cacau i les seves preparacions (+3,88%).

  Sectors

  Després dels motors que representen el sector càrnic i el de multiproducte –conegut com ‘fine food’–, se situa l’oli en tercera posició amb el 6,85% del total i, encara que decreix un 8,19% en valor, puja un 19,40% en volum.

  La capacitat exportadora del sector de la fruita el situa en la quarta posició (6,59%), en registrar un increment en valor del 3,68% i d’un 8,82% en volum, mentre que el vi i el cava, en cinquena posició, representen el 5,14% de les exportacions catalanes, i disminueixen un 10,57% en valor i un 4,86% en volum.

  Els cereals, molineria i llavors suposen el 3,81%, i s’observa un increment del 2,94% en valor malgrat baixar un 19,36% en volum, i el sector del peix i marisc, en sisena posició, representa el 2,52% de les exportacions agroalimentàries i decreix un 13,89% en valor i un 14,43% en volum.

  5,257FansM'agrada
  976SeguidorsSeguir
  15,540SeguidorsSeguir

  Anàlisi | Opinió | Informació

  Encara no ets de la comunitat Mirall a Facebook?

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca