Dimecres 23 Octubre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Marta Rovira reconeix que no veu “possible” un referèndum acordat però insisteix a fer-lo

  Pel que fa a l'1-O, Rovira ha considerat que s'hauria d'analitzar "què es va fer malament després però també abans"

  La secretària general d’ERC, Marta Rovira, que resideix a Ginebra (Suïssa), ha apuntat aquest dijous que no veu possible un referèndum acordat amb l’Estat per decidir la independència de Catalunya: “No ho veig possible. Però no dic que no s’hagi de jugar la carta del referèndum acordat. No hem d’abandonar mai aquesta via”.

  A més a més, ha assegurat en una entrevista a ‘El Temps’ que ha recollit Europa Press, que el procés independentista no es troba en una fase resolutiva perquè encara no estan preparats: “Això vol dir que ens trobem en una fase acumulativa de legitimitats internes i externes del referèndum”.

  Pel que fa a l’1-O, Rovira ha considerat que s’hauria d’analitzar “què es va fer malament després però també abans”, i ha emplaçat l’independentisme a reconèixer que va costar arribar a aquella jornada, de la qual van obtenir lliçons i no errors, al seu parer.

  “Penso que l’única manera de superar aquest moment, perquè no l’utilitzem en contra del moviment independentista, és sortir a explicar-ho junts”, ha afegit, i ha advertit que, amb retrets, la repressió entra d’una manera més bestial, en les seves paraules.

  Sentència

  Sobre la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes, ha avisat que l’Estat ho tindrà tot a punt: “Els seus recursos, canons, el senyor Borrell –en referència al ministre d’Afers Exteriors Josep Borrell– i no sé quantes milionades o ‘Espanyes Globals’ per vendre que aquesta és la seva manera democràtica de resoldre la situació”.

  Per això ha sostingut que han de continuar explicant a Europa, ella i també personalitats com l’expresident Carles Puigdemont, que la qüestió va de democràcia i que, per tant, es contribueix “a un desafiament global”.

  Sobre l’organisme Consell per la República, sota jurisdicció belga, Rovira ha assegurat que li sembla “un èxit” que hi hagi una entitat així a l’exterior per recollir adhesions de persones clarament republicanes, en les seves paraules.

  En ser preguntada per l’anunci de convocatòria d’eleccions generals i sobre si pensa que això afectarà els presos, ha dit que si el PSOE hagués volgut podria haver fet algun gest i no ho va fer: “Els presos van estar 90 dies a la presó amb el Partit Popular i més d’un any amb el PSOE”, ha resolt.

  Estranger

  Sobre el moment en què va decidir marxar a l’estranger, la secretària general ha reconegut que el president d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat, li va dir: “Pensa-ho bé. Aquí dins ja hi som els que hi hem de ser”, i després va mirar de convèncer els seus companys que anaven a declarar en la mateixa citació, sense èxit.

  “Hi ha gent que preferia militar políticament a la presó. És molt legítim, respectable i necessari: des de l’exili necessitem explicar que tenim presos polítics”, ha seguit.

  La dirigent republicana ha reconegut que ha pensat diverses vegades a deixar la política, però que finalment juntament amb Junqueras van decidir tornar a presentar-se a la direcció d’ERC per “combatre la repressió”.

  5,263FansM'agrada
  976SeguidorsSeguir
  15,541SeguidorsSeguir

  Anàlisi | Opinió | Informació

  Encara no ets de la comunitat Mirall a Facebook?

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca