Diumenge 31 Maig, 2020

Marta Rovira reconeix que no veu “possible” un referèndum acordat però insisteix a fer-lo

Pel que fa a l'1-O, Rovira ha considerat que s'hauria d'analitzar "què es va fer malament després però també abans"

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, que resideix a Ginebra (Suïssa), ha apuntat aquest dijous que no veu possible un referèndum acordat amb l’Estat per decidir la independència de Catalunya: “No ho veig possible. Però no dic que no s’hagi de jugar la carta del referèndum acordat. No hem d’abandonar mai aquesta via”.

A més a més, ha assegurat en una entrevista a ‘El Temps’ que ha recollit Europa Press, que el procés independentista no es troba en una fase resolutiva perquè encara no estan preparats: “Això vol dir que ens trobem en una fase acumulativa de legitimitats internes i externes del referèndum”.

Pel que fa a l’1-O, Rovira ha considerat que s’hauria d’analitzar “què es va fer malament després però també abans”, i ha emplaçat l’independentisme a reconèixer que va costar arribar a aquella jornada, de la qual van obtenir lliçons i no errors, al seu parer.

“Penso que l’única manera de superar aquest moment, perquè no l’utilitzem en contra del moviment independentista, és sortir a explicar-ho junts”, ha afegit, i ha advertit que, amb retrets, la repressió entra d’una manera més bestial, en les seves paraules.

Sentència

Sobre la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes, ha avisat que l’Estat ho tindrà tot a punt: “Els seus recursos, canons, el senyor Borrell –en referència al ministre d’Afers Exteriors Josep Borrell– i no sé quantes milionades o ‘Espanyes Globals’ per vendre que aquesta és la seva manera democràtica de resoldre la situació”.

Per això ha sostingut que han de continuar explicant a Europa, ella i també personalitats com l’expresident Carles Puigdemont, que la qüestió va de democràcia i que, per tant, es contribueix “a un desafiament global”.

Sobre l’organisme Consell per la República, sota jurisdicció belga, Rovira ha assegurat que li sembla “un èxit” que hi hagi una entitat així a l’exterior per recollir adhesions de persones clarament republicanes, en les seves paraules.

En ser preguntada per l’anunci de convocatòria d’eleccions generals i sobre si pensa que això afectarà els presos, ha dit que si el PSOE hagués volgut podria haver fet algun gest i no ho va fer: “Els presos van estar 90 dies a la presó amb el Partit Popular i més d’un any amb el PSOE”, ha resolt.

Estranger

Sobre el moment en què va decidir marxar a l’estranger, la secretària general ha reconegut que el president d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat, li va dir: “Pensa-ho bé. Aquí dins ja hi som els que hi hem de ser”, i després va mirar de convèncer els seus companys que anaven a declarar en la mateixa citació, sense èxit.

“Hi ha gent que preferia militar políticament a la presó. És molt legítim, respectable i necessari: des de l’exili necessitem explicar que tenim presos polítics”, ha seguit.

La dirigent republicana ha reconegut que ha pensat diverses vegades a deixar la política, però que finalment juntament amb Junqueras van decidir tornar a presentar-se a la direcció d’ERC per “combatre la repressió”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima de la covid-19 mentre exercia...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca