Dimecres 23 Octubre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El govern espanyol descarta un nou desplegament policial a Catalunya amb la sentència

  "Mentre no hi hagi un incompliment de la llei, nosaltres continuarem col·laborant. Si hi ha un incompliment, ja en parlarem"

  La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha descartat organitzar un dispositiu de seguretat especial davant les possibles mobilitzacions en resposta a la sentència de l’1-O: “Si m’està preguntant si hi haurà un Piolín 2, no”, ha dit en referència al dispositiu que va haver-hi per l’1-O del 2017, quan es van desplaçar a Catalunya policies de la resta de l’Estat.

  Ho ha dit aquest dijous en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, en ser preguntada sobre si es planteja tornar a repetir un dispositiu d’aquest tipus davant les manifestacions que es preveuen després de la sentència i ha defensat que no, però que “s’haurà de reforçar si hi ha un enrenou fora del que és normal”.

  Cunillera ha explicat que aquesta qüestió s’abordarà en la Junta de Seguretat i ha sostingut que la seva “obligació és prevenir que hi hagi problemes”, però espera que la reacció a la sentència no generi complicacions de seguretat.

  Sobre la repetició de les eleccions generals, ha criticat la resta de partits que han acusat el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, d’haver forçat unes altres eleccions: “Se’m fa difícil entendre que sigui Pedro Sánchez qui vol eleccions quan no ho ha defensat”, ha assegurat.

  A més, ha dit que no es planteja que el Govern central apliqui el 155 a Catalunya mentre el Govern compleixi la llei: “Mentre no hi hagi un incompliment de la llei, nosaltres continuarem col·laborant. Si hi ha un incompliment, ja en parlarem”.

  5,257FansM'agrada
  976SeguidorsSeguir
  15,540SeguidorsSeguir

  Anàlisi | Opinió | Informació

  Encara no ets de la comunitat Mirall a Facebook?

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca