Rivera buscarà un govern amb el PP per fer fora Pedro Sánchez

“Els constitucionalistes tenim l’obligació de formar un govern alternatiu al de Sánchez”

Publicitat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha desgranat aquest dimecres al Congrés les claus de la que serà la seva campanya a les eleccions del 10-N, on tornarà a la senda de l’oposició frontal al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i mantindrà l’aposta per un hipotètic pacte post-electoral amb el PP. En roda de premsa, Rivera ha retret a Sánchez que “menystingués” la seva proposta d’abstenció conjunta del PP i de Cs a canvi de compromisos com la planificació de l’aplicació del 155 a Catalunya. Ara, ha dit, “els constitucionalistes tenim l’obligació de formar un govern alternatiu al de Sánchez” i “si la nit electoral tenim un escó més per canviar el govern trucaré Casado, sumarem els escons i crearem un govern”, ha sentenciat.

Rivera ha comparegut en roda de premsa 48 hores després que la seva proposta d’abstenció conjunta del PP i Cs fracassés per la negativa de Sánchez a assumir els compromisos que reclamava –el president espanyol adduïa que el que plantejava ja es complia- i pel desmarcatge del PP, que no es va voler sumar a la iniciativa.

El líder de Ciutadans ha afirmat que va llançar aquesta maniobra perquè “pensava que havia de fer alguna cosa que ens acostés als constitucionalistes” però “Sánchez va frustrar qualsevol possibilitat d’acostament” i va “menystenir una oferta seriosa de mínims”. “Va tancar qualsevol porta a la negociació”, ha afirmat.

En aquest marc ha retret al líder del PSOE que en comptes d’assumit la responsabilitat del fiasco de la investidura hagi preferit “esbroncar els espanyols”. “No accepta resultats electorals” quan Espanya, ha dit, “demana diàleg i acord”.

Publicitat

Ara, segons Rivera, “tenim una obligació d’oferir una alternativa” a un govern socialista que, segons ha afirmat, arriba a acords amb Bildu a Navarra i amb els independentistes a Catalunya, i que no tanca la porta als indults dels processats per l’1-O.

Aquesta alternativa, segons Casado, hauria de ser “un govern de Cs i PP” com passa a Andalusia, però sense Vox a l’executiu. “La fórmula que estic plantejant no sorpèn ningú perquè ja existeix i funciona”, ha dit.

En canvi, Rivera ha rebutjat de nou la proposta del PP de configurar una llista d’Espanya Suma al Senat perquè -ha dit- cal actuar de manera “intel·ligent” i “no donar a Sánchez ni un vot més”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes