Beethoven serà el protagonista del cicle Simfònics al Palau

Vespres d'Arnadí, Benjamin Schmid, Ramon Gener i Dàmaris Gelabert participaran en la 24a temporada

Publicitat

La nova temporada 2019-2020 del cicle Simfònics al Palau tindrà com a protagonista Ludwig van Beethoven, de qui l’any 2020 se celebra el 250è aniversari del naixement. Si l’any passat la temporada va arrencar amb la ‘Novena’, enguany serà la ‘Cinquena’ del compositor i director d’orquestra. El concert inaugural, dirigit per Salvador Mas, tindrà lloc aquest dissabte 21 de setembre. Beethoven també tancarà el cicle amb la ‘Novena’. En la 24a temporada de Simfònics al Palau, hi participaran entre d’altres, Vespres d’Arnadí, Benjamin Schmid, Ramon Gener i Dàmaris Gelabert. En total, s’han programat dotze concerts més un d’extraordinari amb grans artistes de la història: Mozart, Dvořák, Verdi, Händel, la família Strauss, Haydn, Brahms i John Williams, entre d’altres. Simfònics al Palau és una coproducció de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) amb la Fundació Orfeó Català -Palau de la Música Catalana.

El concert inaugural de la ‘Cinquena’ tindrà lloc aquest dissabte dirigida pel mestre Salvador Mas i amb la participació dels solistes Ulrike Haller, soprano; Robert Holzer, baríton, i el Cor Jove de l’Orfeó Català. El programa es completa amb l”Obertura Egmont’ (1810), la ‘Simfonia núm. 5’ (1808) i la ‘Cantata per la mort de Josep II’ (1790).

Beethoven serà protagonista en dos concerts més de la temporada: ‘El piano de Beethoven’ dirigit per Víctor Pablo Pérez i amb Olga Scheps interpretant el seu ‘Concert per a piano núm. 4’, a més de la ‘Simfonia núm. 2’ de Brahms. En el darrer concert de la temporada, tornarà al cicle la ‘Novena’ de Beethoven, el 30 de maig del 2020 i l”Himne a l’alegria’, en català, amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, juntament amb el ‘Cant espiritual’ de Xavier Montsalvatge, sota la direcció de Xavier Puig, actual titular de l’OSV.

En aquesta edició, l’orquestra programa quatre concerts “diferents” com per exemple el ‘Tribut a John Williams’, la proposta dedicada a la música de cinema, que se centrarà en les millors bandes sonores de Williams. També s’ha programat ‘És l’hora de l’orquestra’ amb Dàmaris Gelabert, una proposta destinada al públic familiar, amb la participació dels cors Petits i Mitjans de l’Orfeó Català. Dins d’aquest marc, la formació Vespres d’Arnadí presenta el cicle Vespres Barrocs amb ‘Vespres d’Arnadí. Il duello amoroso’ de Händel, amb la participació de Xavier Sabata i Núria Rial. Finalment, un altre concert del bloc és ‘Els 7 pecats capitals’ amb Ramon Gener, dirigit per Xavier Puig.

Publicitat

En aquesta temporada, es manté la proposta “semiescenificada” de la producció d’òpera, en col·laboració amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, i enguany es representarà ‘La traviata’ de Verdi.

Altres concerts d’enguany programats són ‘La Simfonia del Nou Món’ de Dvořák, dirigida per Víctor Pablo Pérez; ‘Mozart a Praga’, un concert sense director, conduït per la concertino convidada, Birgit Kolar, amb el solista de viola Tobias Lea; ‘Haydn, un viatge simfònic’ amb la participació del violoncel d’Arnau Tomàs. També s’ha programat el ‘Festival de valsos i danses’, dirigit per Andrés Salado, jurat del programa ‘Prodigios’ emès per TVE), i amb la participació de les sopranos catalanes Sara Blanch i Elena Copons. Per al concert final de gira de Setmana Santa, l’OSV proposa dos ‘Stabat Mater’, els de Rossini i Verdi.

Per altra banda i en el marc del 250è aniversari del naixement de Beethoven, l’OSV, en col·laboració amb la Unitat d’Otorrinolaringologia i el Centre de Trasplantaments Coclears de l’Hospital Sant Joan de Déu i la Federació d’Associacions Catalanes de Pares de Persones Sordes (ACPPS), posa en marxa el projecte social ‘Beethoven 250’, que relaciona la música i la salut, i que pretén donar visibilitat a les persones que, com Beethoven, pateixen avui dia una discapacitat auditiva. En aquest projecte es crearà una sèrie d’experiències úniques a través de la música per a aquest col·lectiu, que, a més de fer-los visibles, permetrà sensibilitzar la societat explicant quines són les seves necessitats i els seus potencials.

64% d’ocupació en la temporada passada

Durant la temporada passada, el cicle va mantenir els nivells dels darrers anys d’assistència de públic, tot i que ha reconegut que “lleument a la baixa”. En total, 16.526 persones van participar dels concerts amb una mitjana de 1.271 espectadors per concert, i una ocupació mitjana del 64%. Tot i això, han apuntat des que es van posar a la venda les entrades d’aquesta nova temporada, la tendència “confirma la recuperació dels nivells de fa tres anys, en què l’OSV va assolir el rècord d’assistència al cicle”.

La recaptació s’ha incrementat un 8,35% respecte del setembre del 2018, i arriba fins al 12,45% si s’hi afegeixen les reserves fins al dia d’avui. En entrades venudes l’increment puja fins al 10,20% i el 13,99%, respectivament, que corresponen a 5.150 entrades en total.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca