Nexum Edicions traduirà textos universals al català amb especial atenció en les obres de més rellevància socia

'12 anys d'esclavitud' i 'La Venus de les Pells', primers llibres de la nova editorial

Nexum Edicions ha nascut amb la voluntat de traduir al català textos clàssics de la literatura universal inèdits en aquesta llengua. En un comunicat, l’editorial explica que se centraran en els temes de més rellevància social. De fet, els dos primers llibres de la col·lecció són ’12 anys d’esclavitud’, que narra les vicissituds del seu autor, Solomon Northup, un home negre lliure dels estats del nord dels Estats Units que un dia és raptat, transportat al sud i venut com esclau, condició en què passarà 12 anys de la seva vida. La segona és ‘La Venus de les Pells’, de Leopold von Sacher-Masoch; una novel·la del segle XIX traduïda ara per primer cop al català.

Publicitat

’12 anys d’esclavitud’ tracta sobre l’esclavatge als estats del nord dels Estats Units i va ser publicada amb èxit al segle XIX. La novel·la va caure en l’oblit fins que el 1968 els historiadors Joseph Logsdon i Sue Eakin la van recuperar. La història de Salomon Northup es va portar al cinema l’any 2013, dirigida per Steve McQueen.

Per la seva part, el segon llibre de l’editorial és ‘La Venus de les Pells’ de Leopold von Sacher-Masoch. En Severin és el protagonista del relat, un home dominat per la seva passió cap a una dona a la qual demana que el tracti com un esclau, de manera progressivament humiliant. Severin descriu les seves sensacions en el procés. ‘La Venus de les Pells’ és també una cançó del grup de rock psicodèlic The Velvet Underground, liderada per Lou Reed, i una pel·lícula de Roman Polanski.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca