Maria Basora, nova directora de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals

Dirigirà l'àrea encarregada de la promoció internacional de les empreses culturals catalanes arreu del món

Maria Basora (Puig-reig, 1984), llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, s’ha incorporat aquest dilluns com a nova directora de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Basora va treballar a Focus entre el 2003 i el 2014 com a part de l’equip de producció d’esdeveniments, produccions teatrals i produccions audiovisuals, i des del 2016 ha encapçalat el Servei de Producció Audiovisual del Gran Teatre del Liceu. A l’ICEC, dirigirà l’Àrea que s’encarrega de la promoció internacional de les empreses culturals catalanes arreu del món.

Publicitat

Com ha explicat el Departament de Cultura en un comunicat, Basora s’encarregarà de la coordinació dels sis mercats estratègics del Departament de Cultura (FiraTàrrega, Trapezi, Mostra d’Igualada, Sismògraf, Mercat de Música Viva de Vic i Fira Mediterrània), a banda de coordinar totes les accions que l’Àrea de Mercats organitza per a la promoció internacional de la cultura i les empreses culturals catalanes: contractació d’estands a fires i mercats i coordinació de les empreses que hi assisteixen, desenvolupament de projectes i estratègies que serveixin per desenvolupar internacionalment la cultura catalana i exportar la producció local, suport i assessorament a les empreses culturals catalanes en les seves accions d’internacionalització i difusió arreu del món de les seves produccions, entre altres.

Amb un equip multidisciplinar que treballa en els àmbits de la música, les arts escèniques, el llibre, les arts visuals i la cultura digital, Basora també coordinarà la xarxa d’oficines de l’ICEC a l’exterior (Berlín, Brussel·les, Londres i París), des d’on s’ofereixen tot tipus de materials i recursos tant als professionals catalans que volen desenvolupar els seus projectes internacionalment com als professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques per als seus festivals o espais culturals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes