L’ONU adverteix de l’augment de nens soldat al Sudan del Sud

Sooka ha recalcat que continua preocupada per un possible retorn al conflicte més ampli

Publicitat

La responsable de la comissió de l’ONU sobre Drets Humans al Sudan del Sud, Yasmin Sooka, ha advertit que el reclutament forçós de nens soldats està augmentat al país i ha afegit que el retorn al conflicte continua sent una possibilitat.

Alguns dels milers de nens soldats del país van ser alliberats després de l’acord que es va firmar l’any 2018, però Sooka ha afirmat que els investigadors han observat recentment un gir de la situació.

“Els nostres investigadors han detectat que en molts dels punts crítics realment s’està experimentant un augment de nens soldat”, ha subratllat Sooka a l’agència de notícies Reuters.

Sooka ha recalcat que alguns dels menors eren nenes que prestaven serveis sexuals i laborals als combatents.

Publicitat

El Sudan del Sud es va separar del Sudan l’any 2011 després de dècades de guerra, però es va sumir en el seu propi conflicte a finals del 2013. Totes dues parts van acordar el setembre del 2018 posar fi a una guerra civil que va acabar amb la vida de centenars de milers de persones i formar un exèrcit nacional.

La implementació fins ara ha estat lenta però, en un possible senyal de progrés, el president, Salva Kiir, i el líder rebel Riek Machar, es van reunir la setmana passada i van acordar formar un govern de transició a mitjans de novembre.

Sooka ha recalcat que continua preocupada per un possible retorn al conflicte més ampli. “Crec que en un país en el qual l’Estat no té el control de grans parts de la regió, tens el potencial de veure com esclaten els combats en moltes zones del país”, ha afirmat en referència a la violència localitzada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca