El Govern admet que no té cap pla per respondre a la sentència

La portaveu descarta el Govern de concentració "perquè no té recorregut polític", també la convocatòria immediata d'un referèndum o d'eleccions, i diu que no es planteja una aturada de país

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reconegut aquest dimarts que l’executiu no té gaire clara quina serà la resposta institucional a una eventual sentència condemnatòria contra els líders independentistes acusats al judici de l’1-O. Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu ha admès que ara per ara “no hi ha accions concretes sobre la taula” del Govern per poder estudiar i discutir i que “quan es tinguin, la s’explicaran”. Budó, de fet, s’ha limitat a recordar que el president, Quim Torra, va fer una ronda de contactes de la que esperen que extregui una proposta de resposta unitària. Però d’aquesta, de moment, el Govern tampoc en té detalls. El Govern de concentració, la convocatòria d’eleccions, un nou referèndum o l’aturada de país són algunes de les idees que la pròpia Budó ha rebutjat aquest dimarts per no considerar-les viables o no estar contemplades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes