El cicle Joves Programadors Moving Cinema torna aquest curs a la Filmoteca

La proposta és oberta a nois i noies entre 15 i 20 anys, i el període d’inscripció és obert fins al 25 de setembre

Publicitat

Joves Programadors Moving Cinema és a punt d’encetar la segona edició a la Filmoteca de Catalunya, una proposta que es desenvolupa amb la col·laboració d’A Bao A Qu – Cinema en Curs en el marc del programa europeu Moving Cinema. Un grup de persones joves interessades pel cinema es convertiran en programadors de la Filmoteca, entre febrer i juliol de 2020. Les inscripcions es poden fer fins al 25 de setembre omplint aquest formulari.

Entre les persones inscrites, es seleccionaran quinze joves per ser programadors juvenils ‘Moving Cinema’, que seran responsables d’escollir els films que formaran part de la programació d’una sessió mensual a la Filmoteca, uns films que també presentaran en públic i sobre els quals s’establirà un debat amb els assistents i amb diversos professionals del món del cinema.

La participació dels Joves Programadors en el programa no es limita a les sessions públiques, que tindran lloc un divendres al mes entre el febrer i el juliol del 2020, sinó que s’iniciarà molt abans, a partir de dimarts 8 d’octubre, quan els joves escollits com a Joves Programadors es reuniran per primer cop per preparar el seu cicle. Les reunions del grup tindran lloc cada dimarts de 17 h a 20 h, i consistiran en visionat de pel·lícules, d’entre les quals sortiran les seleccionades per a les projeccions públiques, i el seu comentari en grup i valoració. Aquestes sessions de treball, necessàries per dissenyar la programació de ‘Moving Cinema’, comptaran amb el suport dels professionals de ‘Cinema en curs’ d’A Bao A Qu.

La primera edició de Joves Programadors Moving Cinema, que s’ha desenvolupat de gener a maig de 2019, ha programat quatre sessions que han tingut un total de 490 espectadors, amb una mitjana de 122,5 per sessió. Els films projectats han estat Cravan vs Cravan, d’Isaki Lacuesta, Sans toit ni loi, d’Agnés Varda, Un violent désir de bonheur, de Clément Schneider, i una sessió amb materials relacionats amb Estiu 1993 presentada per la seva directora, Carla Simón.

Publicitat

L’objectiu del cicle és que els Joves Programadors estableixin un vincle molt especial amb el cinema que veuen i programen, i el transmetin a altres joves a partir del coneixement de les obres dels cineastes, d’establir relacions amb altres films i pensar la millor manera de projectar una pel·lícula per a una audiència, com acompanyar-la i comunicar-la per afavorir-ne la descoberta i l’apreciació. Per aconseguir-ho, els Joves Programadors es reuniran setmanalment, en un procés d’aprenentatge del que suposa la creació d’una programació.

Les sessions de treball estan conduïdes per A Bao A Qu amb el suport de la Filmoteca, i s’inscriuen en la iniciativa Moving Cinema, que vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor al públic jove, i oferir la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una filmoteca des de dins. El programa, que també vol fomentar la creació de nous públics, pretén estimular l’interès del jovent en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.

Moving Cinema és un projecte europeu cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes