La Generalitat contra Ryanair per vulnerar el dret a vaga dels seus treballadors

Proposarà una multa de 24.000 euros per la vulneració del dret a vaga i de 20.000 euros per l'obstrucció a la inspecció

La Generalitat ha proposat sancionar amb 44.000 euros Ryanair per considerar que vulnera el dret a vaga i per obstrucció de l’acció inspectora, han explicat fonts de la Conselleria de Treball de la Generalitat a Europa Press.

Publicitat

La multa serà de 24.000 euros per la vulneració del dret a vaga i de 20.000 euros per l’obstrucció a la inspecció, segons ha avançat ‘La Vanguardia’.

El sindicat Unió Sindical Obrera de Catalunya (Usoc), que ja havia acusat l’aerolínia de vulnerar el dret a vaga dels treballadors, ha considerat positiva la imposició de sancions per part d’Inspecció de Treball.

Per a la vaga, convocada els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, el Ministeri de Foment ha fixat uns serveis mínims amb els quals Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores.

“Confiem que, dins de les competències autonòmiques de Treball, s’exigeixi a Ryanair un mínim respecte al dret a vaga i que l’actuació inspectora durant les convocatòries d’aturades constati tots els incompliments de la companyia irlandesa”, ha sostingut la portaveu d’USO-Ryanair a l’Aeroport de Girona, Lidia Arasanz.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes