Felip VI, la darrera esperança de Podemos per tancar un pacte amb el PSOE

Espera que el rei faci entendre a Sánchez que "el bipartidisme s'ha acabat"

La portaveu del Consell de Coordinació de Podem, Noelia Vera, ha assenyalat aquest dilluns que malgrat que els terminis per arribar a un acord que permeti la investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, s’escurcen després d’un cap de setmana en el qual no hi ha hagut contactes entre el PSOE i Unides Podem, ells no llencen la tovallola i continuen amb la predisposició d’arribar a un acord integral que permeti un govern de coalició. Esperen que el rei, Felip VI, faci entendre a Sánchez que “el bipartidisme s’ha acabat”.

Publicitat

En roda de premsa després de la celebració de l’Executiva del partit lila, Vera ha indicat que sembla que el president en funcions és l’única persona que no ha entès que el proper Govern d’Espanya serà de coalició, i que a partir d’ara s’ha de “pactar i compartir responsabilitats”.

Per això, esperen que el rei, tenint “clares les seves funcions”, en la ronda de contactes amb els diferents partits polítics que comença aquest dilluns, faci entendre a Pedro Sánchez el que ja tots van entendre.

Malgrat que opina que el PSOE sembla que vol repetir les eleccions, assenyala que ells no donaran l’acord per perdut fins el darrer moment, però no s’obren a considerar un suport de franc a la investidura de Sánchez en cas que s’arribi a produir. De fet, Iglesias va avançar divendres de la setmana passada que s’abstindrien en cas que hi hagués una votació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes