Cs i PSC ridiculitzen la proposta del PP de presentar una moció de censura contra Torra

Cronologia de la desfeta del president popular, Alejandro Fernández

Publicitat

El PP proposa a Cs i el PSC presentar una moció de censura conjunta contra Torra

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha proposat aquest dilluns a Cs i el PSC presentar una moció de censura conjunta contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per provocar un canvi de govern a Catalunya amb l’objectiu d'”evitar un escenari d’insurrecció” després de la sentència de l’1-O.

En roda de premsa, ha anunciat que aquest dilluns es posarà en contacte amb tots dos partits per negociar un “compromís democràtic” per tirar endavant la moció de censura i mirar d’aconseguir el suport dels comuns.

Fernández ha fixat aquest compromís en quatre punts: recuperar l’esperit del 6 i el 7 de setembre del 2017 quan els partits no independentistes van estar units contra les lleis de ‘desconnexió i la unilateralitat’: “seria una moció de censura dels demòcrates catalans”; el respecte a la legalitat; un pla de prevenció de disturbis, i convocar eleccions després de restablir l’ordre públic.

Publicitat

El PSC la rebutja: “Es presenten quan es poden guanyar”

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que les mocions de censura “es presenten quan es poden guanyar”, i ha insistit en la necessitat de convocar eleccions a Catalunya.

Ho ha dit en roda de premsa després de la proposta que ha plantejat el president del PP català, Alejandro Fernández, de presentar una moció de censura conjunta entre els populars, Cs i el PSC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha remarcat que una moció de censura “no suma” a Catalunya.

Ha afirmat que “davant un Govern molt dividit i molt inoperant convenen eleccions com més aviat possible” a Catalunya, i ha considerat que l’Executiu català no soluciona problemes.

Preguntat per la possibilitat que es formi un govern de concentració com a resposta a la sentència de l’1-O, ha explicat que seria independentista, ha remarcat que ha escoltat diferents propostes –sobretot d’ERC–, i ha demanat que es posin d’acord perquè constata “molta divisió en el Govern i desorientació en els partits”.

Cs ho descarta perquè no suma

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha rebutjat aquest dilluns la proposta del PP de presentar una moció de censura conjunta entre aquests dos partits i el PSC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè les tres formacions no sumen majoria al Parlament: “La injusta llei electoral fa impossible aquesta suma”.

Ho ha dit en un tuit recollit per Europa Press, en què també ha demanat al PP acceptar la proposta de Cs d’abstenir-se les dues formacions en la investidura de Pedro Sánchez a canvi de tres condicions: trencar el Govern de Navarra, aplicar el 155 a Catalunya i no indultar els presos independentistes, i no apujar els impostos.

“El que sí podem i hem de fer és protegir la llibertat i els drets dels catalans amb una negociació com la que ha proposat avui Albert Rivera per aplicar la Constitució. Aquí sempre sumarem”, ha defensat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca