BCD i l’Ajuntament porten Barcelona a la London Design Fair per segon any consecutiu

Isabel Roig (BCD): "La internacionalització és una aposta estratègica"

Publicitat

Barcelona Centre de Disseny (BCD) i l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Acció de la Generalitat, participaran aquesta setmana vinent, per segon any consecutiu, en la London Design Fair, una de les principals fires dins del London Design Festival.

Consistirà en la mostra de productes de disseny ‘Inspired in Barcelona: the Path of Creativity’, del 19 al 22 de setembre, amb una selecció de marques inspirades “en els valors, l’excel·lència i l’estil de vida de Barcelona”, informen BCD i l’Ajuntament en comunicats.

Hi participaran vuit empreses, amb productes de mobiliari, il·luminació, tèxtil i interiors: Aparentment, Barcelona Rugs, Gárate Hausmann, Hobby Flower, Il·lacions Design Gallery, Mikmax Barcelona, Tunds i Varlet.

Inspired in Barcelona

Publicitat

La directora general de BCD, Isabel Roig, ha explicat que tornen a apostar per Londres perquè és un important mercat que rep molts visitants durant el London Design Festival, i que incrementen el nombre d’empreses expositores.

Roig ha destacat que “la internacionalització és una aposta estratègica de BCD” i que per això van crear el programa Inspired in Barcelona: per promoure el talent creatiu inspirat a Barcelona i promoure-ho al món –fins ara, aquest programa ha estat en esdeveniments internacionals de ciutats com Nova York, Mèxic, Milà i Londres–.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha subratllat el compromís de l’Ajuntament en la promoció internacional del teixit empresarial del sector: “Hem de ser capaços entre tots de donar a aquest sector el reconeixement social que es mereix”.

L’estand de Barcelona

L’estand serà una instal·lació visual amb un color viu dissenyada per l’estudi d’interiorisme Gárate-Hausmann, i basada en un fil conductor que indica el camí per no perdre’s per la lectura dels objectes.

Pretén crear una visió unificada de tots els dissenys exposats, perquè cada peça conservi la seva personalitat però reflecteixin juntes “un punt en comú: disseny fet i ideat a Barcelona”; i la gràfica és una idea de l’estudi Atipus.

Entre les peces hi haurà taules de materials nobles, com marbre, creades per Aparentment; catifes a mà i de disseny únic de Barcelona Rugs; jardineres de Hobby Flower; objectes o peces d’il·luminació d’Il·lacions (la primera Galeria de Disseny de Barcelona); tèxtil per a la llar, de Mikmax Barcelona; la revisió de l’icònic llum de Coderch feta per Tunds; i la solució de Varlet per deixar bosses en espais comercials o de restauració, entre d’altres productes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes