Aquestes són les noves exposicions dels Espais Volart

Les tres mostres es podran veure fins al 15 de desembre

Publicitat

Maillol Horvat: Inauguració el 26 de setembre a les 19.30h als Espais Volart.

Maillol Horvat és una proposta expositiva, comissariada per Àlex Susanna, que inclou dues exposicions en una. D’una banda, la mostra presenta el món de les terracotes de l’escultor, pintor i gravador català Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda 1861-1944), un autèntic laboratori de formes on es desplega el seu imaginari, des de les primerenques obres de 1899 fins a les més tardanes de 1937. De l’altra, l’exposició presenta les fotografies que Frank Horvat (Abbazia, 1928) va fer de les terracotes de Maillol, amb les quals ens proposa una lectura circular de cadascuna d’elles amb l’objectiu que fem un tomb sencer a cada terracota i que mai no pressuposem que hi ha un angle millor que un altre.

La mostra aplega un total del 18 terracotes de petit format i 59 fotografies de 80 x 120 cm, que configuren una exposició gens convencional, no sols per la seva doble autoria, sinó perquè és tan deutora de les obres d’un escultor com de les d’un fotògraf: diguem que l’un és el punt de partida i l’altre el d’arribada, però que entre tots dos conformen l’exposició com un tot.


Col·lecció Ars Citerior – Una manera de veure. Inauguració el 26 de setembre a les 19.30h als Espais Volart.

L’exposició “Una manera de veure” que presentem als Espais Volart fins al 15 de desembre busca les connexions existents entre les diverses obres que conformen la Col·lecció Ars Citerior de la Comunitat Valenciana. Comissariada per Javier Martín, la mostra s’estructura en cinc àmbits que apleguen diverses peces d’art contemporani amb l’objectiu de donar una visió extensa de la pintura de les últimes set dècades a Espanya.

La mostra està formada per obres de petit i mitjà format d’artistes espanyols o que han desenvolupat el seu treball al nostre país. Les obres s’inclouen al període històric que va de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat, i les tendències que hi destaquen –a la col·lecció i conseqüentment a la mostra– són l’abstracció lírica i l’obra geomètrica.

Pel que fa als artistes, entre els més ben representats hi trobem Albano, Marlon de Azambuja, Dis Berlin, Monika Bich, Francisco Farreras, Robert Ferrer i Martorell, Joan Hernández Pijuan, Guillermo Lledó, Águeda de la Pisa, Rafa Macarrón, Jaume Rocamora, Gerardo Rueda, Eusebio Sempere, Salvador Victoria o José María Yturralde.


Prova d’artista. Inauguració el 26 de setembre a les 19.30h als Espais Volart.

Lídia Masllorens (Caldes de Malavella, Girona, 1967) presenta Prova d’artista, una mostra ideada i dirigida per Glòria Bosch que reuneix una vintena d’obres de grans dimensions realitzades entre els anys 2014 i 2019. Per una banda, l’exposició mostra els singulars “retrats” i “no retrats, l’obra més coneguda de l’artista, on es representen personatges masculins i femenins mitjançant la tècnica del monotip. Masllorens plasma cares que traspuen alegria, dolor, sofriment, decepció o esforç. Tots aquests rostres han estat extrets de muntatges fotogràfics elaborats pels grans estilistes de la contemporaneïtat: els fotògrafs dels magazins que mostren cares de dones i d’homes ideals.

Complementant la família de rostres, la sèrie “Zoom” reuneix imatges de detalls que normalment passen desapercebuts a ull nu: efectes i defectes de la tècnica, esquitxos o petites bombolles. Els detalls microscòpics que Masllorens enalteix i magnifica esdevenen ara protagonistes amb l’objectiu de fer palès que és en els petits detalls on s’amaguen les arrugues, les expressions i els matisos que converteixen en quasi vius tots els seus personatges.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca