Tot a punt pel Barcelona Jazz Festival, amb entrades exhaurides per a Andrea Motis i Ludovico Einaudi

Herbie Hancock, Wynton Marsalis o Richard Bona formen part del cartell del certamen

Publicitat

Els organitzadors del Barcelona Jazz Festival ja tenen tots els detalls a punt per a la que serà la 51ena edició del certamen. Els concerts d’Andrea Motis i de Ludovico Einaudi ja han venut totes les entrades, i el cartell inclou artistes com Herbie Hancock, Wynton Marsalis o Richard Bona, entre d’altres. Motis protagonitzarà el ‘Retrat d’Artista’ de l’edició amb cinc concerts, tres d’ells estrena absoluta, i La Locomotora Negra recordarà els 50 anys del mític ‘Concert sacre’ de Duke Ellington amb una producció especial. José Mercé, Pegasvs, Las Migas o Joan Chamorro seran alguns altres dels representants locals en la propera edició del festival, que inclou també el certamen de flamenc De Cajón i la jornada Jazz & Food, que se celebra el 28 de setembre i li fa d’avantsala.

A un preu mitjà de 32 euros l’entrada, el Palau de la Música Catalana acollirà els concerts de Herbie Hancock (26 d’octubre), Djavan (14 de novembre), La Locomotra Negra amb un homenatge als 50 anys del Concert sacre de Duke Ellington (15 de novembre), Andrea Motis tancant el seu ja anunciat ‘Retrat d’Artista’ (20 de novembre), The Golden Gate Quartet (13 de desembre) i, el 28 de febrer del 2020, Wynton Marsalis & The Jazz at Lincoln Center Orchestra. Més enllà del jazz, el pianista i compositor Ludovico Einaudi actuarà a l’Auditori (7 de novembre) per presentar el seu nou projecte, Seven Days Walking.

La sala BARTS del Paral·lel també oferirà una selecció d’artistes del nivell de Richard Bona & Alfredo Rodríguez (23 d’octubre), Kyle Eastwood (30 d’octubre), Ron Carter Quartet (17 de novembre), Angélique Kidjo amb el seu particular homenatge a Celia Cruz (19 de novembre), el duo format per John Scofield i Jon Cleary (21 de novembre), i el retorn com a parella artística de Martirio i Chano Domínguez (28 de novembre), amb un programa dedicat a Ignacio Villa, el mític pianista i cantant cubà més conegut com a Bola de Nieve.

Altres concerts ja anunciats són els dels bateries Marc Guiliana amb el seu projecte Beat Music a la [2] de l’Apolo (5 de novembre) i Makaya a Luz de Gas McCraven (7 de novembre). Al Conservatori del Liceu, s’hi podrà veure el Peter Bernstein Quartet (21 d’octubre), el duo format per Dave Douglas i Uri Caine (29 d’octubre), el trio del pianista Yonathan Avishai (11 de novembre) i el Joe Lovano Trio Tapestry (12 de novembre). Tots aquests artistes oferiran també classes magistrals al mateix Conservatori, en una llista que compta també amb artistes com ara el cantaor José Mercé.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes