La 39a Mostra de Vins i Caves reunirà 44 cellers al barri de Sant Antoni de Barcelona

Teresa Jordà: "El 40% del vi que es consumeix a Catalunya és català i això és fruit de molts esforços",

Publicitat

La 39a edició de la Mostra de Vins i Caves reunirà aquest any 44 cellers al barri de Sant Antoni de Barcelona del 20 al 24 de setembre.

En roda de premsa aquest divendres, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha demanat que a Barcelona s’aposti més pel vi català.

“El 40% del vi que es consumeix a Catalunya és català i això és fruit de molts esforços”, ha ressaltat Jordà, tot i que ha dit que no n’hi ha prou i que hi ha camí per recórrer, i ha insistit que Barcelona és la destinació natural dels vins i caves de Catalunya.

Aparador

Publicitat

La consellera ha defensat que la mostra és l’aparador anual del vi de Catalunya i ha sostingut que la ciutat, juntament amb la seva festa major, La Mercè, i el vi, creen un “triangle imbatible”.

“Estem entusiasmats perquè veiem que el barri també s’ha bolcat i ha rebut l’esdeveniment amb els braços oberts. La gastronomia serà del barri i de l’associació Sant Antoni Comerç. Esperem que sigui l’inici d’una relació extraordinàriament fructífera”, ha assenyalat Jordà, en referència al barri de Sant Antoni.

“El vi és cultura perquè abasta una ciutat, un país, estem convençuts que és la suma de naturalesa, cultura, humanitat i aliment”, ha raonat.

Activitats

La mostra comptarà amb un Escape Room de la DO Cat, que es durà a terme en un local prop de l’esdeveniment, i amb el 18è ‘Tast Vi per Vida’, que té l’objectiu de recollir fons per al programa d’investigació en càncer i metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, al qual assistiran unes 500 persones.

Una altra activitat de la mostra és la presentació del Most Festival, el festival internacional del cinema del vi, que se celebra al novembre a Vilafranca del Penedès (Barcelona).

En la presentació de la 39a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya també hi han participat el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig, el president de Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, i una representant dels paradistes del Mercat de Sant Antoni de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca