Els distribuïdors literaris Margrit Lömker i Oriol Serrano recullen el 23è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre

Els guanyadors han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre

Publicitat

Els distribuïdors literaris Margrit Lömker (Bremen, 1943) i Oriol Serrano (Barcelona, 1941) han rebut aquest dijous el 23è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català. Els guanyadors han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre. Els membres del jurat han decidit atorgar-los-hi el Premi Trajectòria 2019 pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, que, segons han recalcat des del jurat, és “modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre”.

Fa quatre anys, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana. En l’edició del 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, qui va cedir un dibuix digital; en l’edició del 2017 qui va cedir la seva obra va ser Joan-Pere Viladecans i el 2018 el pintor i escenògraf Frederic Amat. En aquesta edició ha estat Ignasi Aballí qui ha cedit la seva obra als guanyadors del 23è Premi Trajectòria, Margrit Lömker i Oriol Serrano. D’aquesta obra només n’hi ha quatre originals: el que es lliuraran als guardonats amb el Premi Trajectòria, el que es lliurarà a Cavall Fort, Premi Especial La Setmana, un que quedarà exposat a EDITORS.CAT i un quart en poder d’Ignasi Aballí.

Entre els assistents a l’acte hi ha hagut el president del Parlament, Roger Torrent; la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, així com Joan Sala, president de La Setmana, i Montse Ayats, presidenta d’editors.cat.

Els premiats

Publicitat

Margrit Lömker Suhr va estudiar a Barcelona i l’any 1965 es va casar amb Felipe Palma Claudín. Set anys després, Palma Claudín i el seu amic Oriol Serrano es van fer càrrec de Les Punxes Distribuïdora, una empresa fundada el 1968 per José Ferre a la llibreria situada en l’edifici de les Punxes. Margrit Lömker va col·laborar en l’empresa des del principi.

L’any 1982,després de la mort del seu marit, Margrit va heretar el 50% de les participacions socials de l’empresa i des d’aquell moment va passar a dirigir l’empresa, conjuntament amb Serrano. La seva principal tasca a Les Punxes ha estat la formació i control de la xarxa de vendes arreu de tot el territori.

Oriol Serrano (Barcelona, 1941). Als setze anys, va començar a treballar a l’editorial Vergara. Com freelance, va començar a distribuir el fons de diverses editorials i va fer el servei de novetat de ‘Cien años de soledad’ de Gabriel García Márquez. Poc després es va incorporar a l’editorial Destino on hi va treballar durant dotze anys, una feina que va simultaniejar amb un incipient projecte nascut el 1968: Les Punxes Distribuïdora. Finalment i després del traspàs del seu soci i amic, Felip Palma, va deixar Destino i al costat de Margrit Lömker es va dedicar completament a Les Punxes Distribuïdora.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes