Els distribuïdors literaris Margrit Lömker i Oriol Serrano recullen el 23è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre

Els guanyadors han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre

Els distribuïdors literaris Margrit Lömker (Bremen, 1943) i Oriol Serrano (Barcelona, 1941) han rebut aquest dijous el 23è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català. Els guanyadors han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre. Els membres del jurat han decidit atorgar-los-hi el Premi Trajectòria 2019 pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, que, segons han recalcat des del jurat, és “modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre”.

Publicitat

Fa quatre anys, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana. En l’edició del 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, qui va cedir un dibuix digital; en l’edició del 2017 qui va cedir la seva obra va ser Joan-Pere Viladecans i el 2018 el pintor i escenògraf Frederic Amat. En aquesta edició ha estat Ignasi Aballí qui ha cedit la seva obra als guanyadors del 23è Premi Trajectòria, Margrit Lömker i Oriol Serrano. D’aquesta obra només n’hi ha quatre originals: el que es lliuraran als guardonats amb el Premi Trajectòria, el que es lliurarà a Cavall Fort, Premi Especial La Setmana, un que quedarà exposat a EDITORS.CAT i un quart en poder d’Ignasi Aballí.

Entre els assistents a l’acte hi ha hagut el president del Parlament, Roger Torrent; la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, així com Joan Sala, president de La Setmana, i Montse Ayats, presidenta d’editors.cat.

Els premiats

Margrit Lömker Suhr va estudiar a Barcelona i l’any 1965 es va casar amb Felipe Palma Claudín. Set anys després, Palma Claudín i el seu amic Oriol Serrano es van fer càrrec de Les Punxes Distribuïdora, una empresa fundada el 1968 per José Ferre a la llibreria situada en l’edifici de les Punxes. Margrit Lömker va col·laborar en l’empresa des del principi.

L’any 1982,després de la mort del seu marit, Margrit va heretar el 50% de les participacions socials de l’empresa i des d’aquell moment va passar a dirigir l’empresa, conjuntament amb Serrano. La seva principal tasca a Les Punxes ha estat la formació i control de la xarxa de vendes arreu de tot el territori.

Oriol Serrano (Barcelona, 1941). Als setze anys, va començar a treballar a l’editorial Vergara. Com freelance, va començar a distribuir el fons de diverses editorials i va fer el servei de novetat de ‘Cien años de soledad’ de Gabriel García Márquez. Poc després es va incorporar a l’editorial Destino on hi va treballar durant dotze anys, una feina que va simultaniejar amb un incipient projecte nascut el 1968: Les Punxes Distribuïdora. Finalment i després del traspàs del seu soci i amic, Felip Palma, va deixar Destino i al costat de Margrit Lömker es va dedicar completament a Les Punxes Distribuïdora.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca