El president del TSJC s’aparta de la causa contra Torra

Obre peça separada per decidir si la petició del president tira endavant i suspèn mentrestant el procediment

Publicitat

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas s’han apartat de la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència mentre es resol l’incident de recusació plantejat per la defensa del president. El TSJC ordena al lletrat de l’administració de justícia que designi un instructor i obri una peça separada per decidir si la petició de Torra tira endavant. Mentrestant, el procediment queda suspès. A més, dona tres dies a les parts perquè es pronunciïn sobre les causes de recusació. El president està citat el 25 i el 26 de setembre a un judici per desobediència a les instruccions de la Junta Electoral Central sobre la presència de llaços grocs i altres símbols en edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.

Torra ha demanat recusar Barrientos amb l’argument que “s’ha posicionat sobre els presos polítics, sobre la suposada neutralitat dels espais públics, sobre els llaços grocs, sobre la resolució de la JEC i fins i tot sobre la ideologia i posicionament polític” del president”. Pel que fa a Armas, argumenta que va intervenir en l’admissió a tràmit de la querella.

El TSJC ha decidit nomenar com a instructor d’aquesta peça separada el magistrat Carlos Ramos, que ja va instruir la causa per desobediència contra Torra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes