Cs exigeix reformar les euroordres i poder detenir Puigdemont per a donar suport al nou comissari de Justícia de la UE

Publicitat

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas avisa que el partit condiciona el seu suport al candidat a eurocomissari de Justícia, el belga Didier Reynders, a una reforma de les euroordres que eviti un nou cas com el de Carles Puigdemont i la resta d’exiliats. En una entrevista a l’ACN, Cañas exigeix a la pròxima Comissió Europea la modificació d’aquest instrument i confia que sigui “sensible” amb aquesta demanda perquè “ningú pugui eludir la justícia”. “Espero que el possible futur comissari assumeixi la seva responsabilitat”, diu Cañas. Pel que fa a la negativa de Javier Nart a abandonar l’Eurocambra després de sortir de la delegació del partit a Brussel·les, Cañas recorda que el codi ètic els obliga a deixar l’escó en aquests casos.

“Desitgem que pugui tenir el nostre suport”, assenyala Cañas sobre les possibilitats que veu que Reynders es comprometi a reformar les euroordres. Es tracta d’una “exigència” de Ciutadans per “garantir les llibertats” i el “compliment de la llei”, reivindica Cañas, que defensa que la modificació de les euroordres seria “bona per a tot Europa”. Per Cañas, la possibilitat que Ciutadans no el doni suport és un “risc perfectament eludible” per a Reynders.

En contra d’enviar les recomanacions sobre Junqueras al TJUE

Pel que fa a l’acceptació per part del president del Parlament Europeu, David Sassoli, d’enviar les recomanacions de l’Eurocambra sobre la immunitat parlamentària d’Oriol Junqueras al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Cañas remarca que es tracta d’un “procediment normal”, malgrat confirmar que Ciutadans va votar en contra de fer-ho perquè “no creu que hi hagi cas” ni que “s’hagi vulnerat cap principi”.

Publicitat

Sobre la sentència pel judici de l’1-O, l’eurodiputat de Ciutadans confia que la decisió del Tribunal Suprem surti aviat perquè “la situació comença a ser excessiva”, tant pel que fa als líders independentistes empresonats com per poder “aclarir què va passar” i “si hi ha responsabilitats”. Segons ell, la sentència també contribuirà a aclarir l’escenari polític.

Celebra la “mort” del ‘procés’

Per Cañas, el ‘procés’ està “mort”, tant pel que fa a la vessant política com la social. “Comença a estar molt tocat socialment”, subratlla l’eurodiputat de Ciutadans, que celebra que la mobilització de l’independentisme vagi “a la baixa” després de la Diada d’enguany.

“Ens sembla una bona notícia que hi hagi divisions internes en l’independentisme”, afirma Cañas, que remarca que dins l’independentisme “cada vegada hi ha menys arguments per justificar les mobilitzacions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes