Mas demana que el proper candidat a la Generalitat assumeixi el lideratge i “se la jugui”

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha opinat aquest dijous que el proper candidat a la presidència de JxCat ha d’assumir el lideratge i tenir menys tradició política que ell: “Ha de ser algú que se la jugui en sortir al terreny de joc”.

Preguntat en una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, ha dit que no té gaires ganes de tornar a presentar-se a les eleccions, en les seves paraules, tot i que ha afegit que “segons com estiguin les coses” el sentit de responsabilitat li pesarà més o menys.

Així, Mas ha asseverat que, des del punt de vista polític, no sap si es tornarà a presentar o no, però que el seu desig és que ni s’ho hagi de plantejar, i ha avisat que el candidat ha d’estar preparat per assumir que el puguin inhabilitar, com li va passar a ell.

Amb tot, ha opinat que no hauria d’haver-hi eleccions perquè actualment hi ha una majoria independentista al Parlament i perquè, encara que hi ha diferències entre JxCat i ERC que generen soroll mediàtic, la coalició funciona.

Publicitat

Unilateralitat

Preguntat per si creu que el Govern tornarà a la unilateralitat, ha confiat que no: “El nostre desig primigeni no ha estat prendre decisions unilaterals”.

“No estem instal·lats ni volem la unilateralitat, que ha estat conseqüència de l’absència total de diàleg”, ha afegit, i ha criticat a l’Estat que, quan es va trobar el desafiament a Catalunya, va respondre amb repressió pura i dura, textualment.

A més a més, Mas ha afegit que la majoria independentista al Parlament s’ha de canalitzar políticament amb interlocutors “que vulguin parlar d’això”.

Diada

Pel que fa a la celebració de la Diada, ha valorat que els 600.000 assistents –menys que en altres anys– no li sembla el més cridaner: “Quina altra ciutat europea, durant vuit anys consecutius, ha mobilitzat quantitats ingents de gent com ha passat a Catalunya?”.

En ser preguntat per les dues agressions a periodistes en la Diada, l’expresident ha assegurat que l’ha disgustat molt, però que va tenir lloc al marge dels organitzadors.

Sobre el plantejament de l’expresident Carles Puigdemont de convertir JxCat en partit polític, ha dit que si hi ha una voluntat d’integració real “no és que el PDeCAT es dilueixi dins, sinó que s’integra en un partit de base més ampla”.

“Aquesta és l’aposta, mentre aquest objectiu i aposta no fallin, és la prioritat i estem treballant en això”, ha conclòs l’expresident català.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca