La Zarzuela es prepara per a les eleccions

Per explorar les possibilitats d’una investidura

Publicitat

Felip VI farà una ronda de consultes dilluns 16 i dimarts 17 de setembre per explorar les possibilitats d’una hipotètica investidura. Així ho ha fet públic mitjançant un comunicat de la Casa Reial després de rebre a La Zarzuela a la presidenta del Congrés.

Tal com va anunciar al mes de juliol, aquesta última ronda de consultes té com a objectiu constatar si pot proposar un candidat a la presidència del govern que disposi dels suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats, en el seu cas, li atorgui la confiança, o bé, si veu que no hi ha possibilitats d’una investidura, “procedir a la dissolució de les corts i a la convocatòria d’unes noves eleccions generals en el moment que constitucionalment correspongui i amb el referèndum de la presidenta del Congrés”.

Meritxell Batet li farà arribar aquest divendres 13 la relació dels representants dels partits polítics que assistiran a les consultes, on previsiblement no hi serà de nou ERC. Un cop rebuda aquesta relació de partits, La Zarzuela farà públic l’ordre de les reunions i les hores en què es produiran. En el cas que les consultes concloguin amb una proposta de candidat a la presidència del govern, Batet convocarà un ple que a de concloure abans de la mitjanit de dilluns 23 de setembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes