Esteve Ferrer: “’El Jovencito Frankenstein’ és el millor de gènere paròdic que s’ha escrit en temps”

El director porta al Tívoli la seva versió de la comèdia musical de Mel Brooks

Publicitat

Després d’una estrena reeixida a Madrid la temporada passada, el proper 16 d’octubre arriba al Teatre Tívoli ‘El Jovencito Frankenstein’ dirigida per Esteve Ferrer i amb la productora Let’s Go al darrere. Ben pocs canvis respecte el muntatge original, la producció més cara de la firma responsable d’espectacles com ‘The Hole 0’ o ‘La Família Adams’, que també va dirigir Ferrer. Exultant i fan declarat de l’obra, el director català assegurava aquest dimarts que ‘El jovencito Frankenstein’ és “la gamberrada més gran del món” però també la millor pel·lícula de Mel Brooks. Al respecte, Ferrer ha estat fidel al guió i només ha “actualitzat” amb moderació certs elements de l’humor “caspós” propis d’aquell temps (1974). “He jugat amb la pel·lícula, però mai traint-la”, ha reiterat en referir-se al que considera “el millor text paròdic” que s’ha escrit en anys.

“La producció més cara de Let’s Go” fins el moment –presumeix Ferrer- aterra a Barcelona amb format gairebé idèntic al que es va estrenar a Madrid, només reduït lleugerament per acomodar-la a l’escenari del Teatre Tívoli i un parell de canvis en l’elenc protagonista. Més endavant l’obra girarà, aleshores sí, en unes dimensions reduïdes.

“És una joia”, n’ha dit Ferrer. El director, que l’any passat ja va triomfar a la cartellera barcelonina amb el musical de ‘La família Adams’ (i que en fa dos dirigia a Barcelona el primer dels muntatges de ‘The Hole’), repeteix amb un gran musical a la ciutat per tercer any consecutiu. I ho fa amb una obra de la qual és admirador, segons ha explicat aquest dimarts, i avalat per les bones crítiques i èxit de públic a Madrid. “Hem posat el llistó tan alt que després d’això em prendré un temps sabàtic de musicals”, bromejava aquest matí.

Ferrer ofereix una versió respectuosa i fidel a la pel·lícula de Mel Brooks i al musical que posteriorment en va fer el mateix director cinematogràfic. “Allò va ser un encert, perquè el musical dóna encara més volada a la cosa paròdica de la pel·lícula”, ha celebrat el director.

Publicitat

La película de Mel Brooks era un homenatge a les adaptacions cinematogràfiques de la novela de Mary Shelley, ‘Frankenstein’, sobretot les produïdes per Universal als anys 30. Brooks en feia paròdia, però des de l’admiració, puntalitza Ferrer. Ell, diu, ha fet el mateix amb l’obra original. “Jo també sóc fan de la pel·lícula i no m’atrevia a esmenar-li la plana”. D’aquesta manera, el director català ha volgut “aproximar-se” al seu humor “potser ara una mica denostat” i actualitzar-lo però sempre posant-se en la pell de Brooks.

Més de 40 anys després de la seva creació, Ferrer considera que ‘El Jovencito Frankenstein’ segueix sent un dels cims del gènere paròdic i, sens dubte, el millor guió que Brooks ha escrit en la seva carrera. Per això el director no pot estar més exultant pel fet que li encarreguessin d’adaptar i dirigir una versió del musical que Brooks va fer de la seva pel·lícula. Un musical estrenat el 2007 a Seattle, que va arribar més tard a Broadway i el 2017 va arribar al West End londinenc, i que no s’havia muntat mai abans a l’estat espanyol.

Amb un parell de canvis en l’elenc que va estrenar l’obra a Madrid, el muntatge arriba a Barcelona amb Víctor Ullate, Anna Herebía, Albert Gracia, Marta Ribera, Jordi Vidal i Teresa Vallicrosa, com a actors i actrius principals del repartiment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca