Esteve Ferrer: “’El Jovencito Frankenstein’ és el millor de gènere paròdic que s’ha escrit en temps”

El director porta al Tívoli la seva versió de la comèdia musical de Mel Brooks

Després d’una estrena reeixida a Madrid la temporada passada, el proper 16 d’octubre arriba al Teatre Tívoli ‘El Jovencito Frankenstein’ dirigida per Esteve Ferrer i amb la productora Let’s Go al darrere. Ben pocs canvis respecte el muntatge original, la producció més cara de la firma responsable d’espectacles com ‘The Hole 0’ o ‘La Família Adams’, que també va dirigir Ferrer. Exultant i fan declarat de l’obra, el director català assegurava aquest dimarts que ‘El jovencito Frankenstein’ és “la gamberrada més gran del món” però també la millor pel·lícula de Mel Brooks. Al respecte, Ferrer ha estat fidel al guió i només ha “actualitzat” amb moderació certs elements de l’humor “caspós” propis d’aquell temps (1974). “He jugat amb la pel·lícula, però mai traint-la”, ha reiterat en referir-se al que considera “el millor text paròdic” que s’ha escrit en anys.

“La producció més cara de Let’s Go” fins el moment –presumeix Ferrer- aterra a Barcelona amb format gairebé idèntic al que es va estrenar a Madrid, només reduït lleugerament per acomodar-la a l’escenari del Teatre Tívoli i un parell de canvis en l’elenc protagonista. Més endavant l’obra girarà, aleshores sí, en unes dimensions reduïdes.

“És una joia”, n’ha dit Ferrer. El director, que l’any passat ja va triomfar a la cartellera barcelonina amb el musical de ‘La família Adams’ (i que en fa dos dirigia a Barcelona el primer dels muntatges de ‘The Hole’), repeteix amb un gran musical a la ciutat per tercer any consecutiu. I ho fa amb una obra de la qual és admirador, segons ha explicat aquest dimarts, i avalat per les bones crítiques i èxit de públic a Madrid. “Hem posat el llistó tan alt que després d’això em prendré un temps sabàtic de musicals”, bromejava aquest matí.

Ferrer ofereix una versió respectuosa i fidel a la pel·lícula de Mel Brooks i al musical que posteriorment en va fer el mateix director cinematogràfic. “Allò va ser un encert, perquè el musical dóna encara més volada a la cosa paròdica de la pel·lícula”, ha celebrat el director.

La película de Mel Brooks era un homenatge a les adaptacions cinematogràfiques de la novela de Mary Shelley, ‘Frankenstein’, sobretot les produïdes per Universal als anys 30. Brooks en feia paròdia, però des de l’admiració, puntalitza Ferrer. Ell, diu, ha fet el mateix amb l’obra original. “Jo també sóc fan de la pel·lícula i no m’atrevia a esmenar-li la plana”. D’aquesta manera, el director català ha volgut “aproximar-se” al seu humor “potser ara una mica denostat” i actualitzar-lo però sempre posant-se en la pell de Brooks.

Més de 40 anys després de la seva creació, Ferrer considera que ‘El Jovencito Frankenstein’ segueix sent un dels cims del gènere paròdic i, sens dubte, el millor guió que Brooks ha escrit en la seva carrera. Per això el director no pot estar més exultant pel fet que li encarreguessin d’adaptar i dirigir una versió del musical que Brooks va fer de la seva pel·lícula. Un musical estrenat el 2007 a Seattle, que va arribar més tard a Broadway i el 2017 va arribar al West End londinenc, i que no s’havia muntat mai abans a l’estat espanyol.

Amb un parell de canvis en l’elenc que va estrenar l’obra a Madrid, el muntatge arriba a Barcelona amb Víctor Ullate, Anna Herebía, Albert Gracia, Marta Ribera, Jordi Vidal i Teresa Vallicrosa, com a actors i actrius principals del repartiment.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca