TV3 estrena la pel·lícula per a televisió ‘L’enigma Verdaguer’, dirigida per Lluís Maria Güell

Es tracta d'una "aproximació biogràfica" a una de les veus més reputades de la literatura catalana

TV3 estrena l’11 de setembre la pel·lícula per a televisió ‘L’enigma Verdaguer’, dirigida per Lluís Maria Güell i escrita per David Plana a partir d’una història d’Enric Gomà, Teresa Vilardell i el mateix David Plana. El film comptarà com a protagonista amb Ernest Villegas, que encarnarà el cèlebre mossèn. Es tracta d’una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l’ICEC. Roger Casamajor, David Marcé, Bea Segura, Llum Barrera, Clara Segura, Dafnis Balduz, Juanjo Puigcorbé, David Vert i Pau Roca acompanyen Villegas en la interpretació.

Publicitat

El projecte s’endinsa en la figura de Jacint Verdaguer, conegut popularment com a Mossèn Cinto, poeta i home d’Església, que va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Després, però, s’enfrontaria a les classes dominants de la societat catalana, en un episodi que acabaria provocant la seva caiguda.

El director de la cinta subratlla que es tracta d’una “aproximació biogràfica” a través de la qual s’ha fet una adaptació “televisivament atractiva” que ha permès prendre’s “alguna llicència”. L’objectiu era explicar “l’home rere el capellà”, un personatge amb una vida “molt contradictòria però molt vital, amb gran energia i dosi de rebel·lia”. Un home que primer té el poder al costat i acaba sent perseguit per ell, però esdevé “el poeta del poble”.

Al darrere del projecte hi ha Xavier Bru de Sala, responsable de la idea original i de la direcció argumental, i Narcís Garolera, assessor biogràfic i lingüístic. Garolera, doctor en filologia catalana i catedràtic de llengua i literatura a la Universitat Pompeu Fabra, està especialitzat en l’estudi del poeta i és una de les veus més autoritzades del país a l’entorn de Verdaguer.

Per Villegas, osonenc com Mossèn Cinto, “fer un homenatge a Verdaguer ha estat un gran encert”. Al seu parer calia un producte “per lloar un gran personatge”, del qual es queda amb “l’instint per seguir el que realment volia”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca