Tricicle, La Calòrica i la Sala Beckett s’enduen els segons Premis Catalunya de Teatre

Els guardons s’han lliurat durant la XVIII edició de la gala Catalunya Aixeca el Teló

El Tricicle, La Calòrica i la Sala Beckett han rebut aquest dilluns els Premis Catalunya de Teatre en la seva segona edició, que s’han entregat en el marc de la gala Catalunya Aixeca el Teló al Liceu. Els premis, estrenats l’any passat en el mateix context, s’han reduït a tres categories i els guanyadors s’han designat de forma directa per un jurat extern a proposta de l’Associació de Teatres de Catalunya (ADETCA), organitzadora de la gala i dels guardons. El Tricicle ha rebut el guardó per la seva trajectòria artística i per ser “un referent com a model empresarial” en les arts escèniques; la Sala Beckett ha estat premiada per la seva programació “destacada, coherent, rellevant i innovadora” i pel seu suport a l’autoria catalana; el jurat també ha premiat La Calòrica, pel seu “model” de companyia i per la seva “innovació constant i sostinguda”.

Publicitat

Els segons Premis Catalunya de Teatre s’han lliurat aquest dilluns al vespre al Gran Teatre del Liceu, en el transcurs de la gala Catalunya aixeca el teló, la cita anual amb què el sector teatral (principalment barceloní) dona el tret de sortida a la temporada.

El nombre de guardons s’ha reduït respecte la seva primera edició i ha quedat en tres. El premi a la Millor trajectòria en el camp de les Arts Escèniques (Tricicle), el premi a la Sala de teatre privat o públic amb la programació més destacada (Sala Beckett) i el Premi al millor artista o projecte artístic singular (La Calòrica).

Els guardons són una iniciativa d’ADETCA, creats ara fa un any amb la finalitat de premiar anualment persones i/o entitats rellevants de les arts escèniques.

En la gala d’aquest 2019, la divuitena de la seva història, Catalunya aixeca el teló ha reivindicat el teatre ‘familiar’. La gala es dirigia més que mai a tots els públics, presentada per Nonna Cardoner (la nena coneguda pel seu paper a la sèrie ‘Benvinguts a la família’, de TV3), acompanyada per altres nens i nenes. Pensada i dirigida pel tàndem Oriol Vila i Raquel Salvador (Nico & Sunset), la benvinguda al nou curs teatral ha volgut engrescar la gent a veure teatre, i a reivindicar aquesta art escènica d’altres arts.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca